Yardım kuruluşlarından seferberlik! Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve İHO Ebrar deprem bölgesinde

7.7 ve 7.6 şiddetindeki 2 büyük deprem geride büyük bir yıkım ve acı bıraktı. Ülkeyi yasa boğan felaketin ardından, Türkiye ve Avrupa merkezli birçok uluslararası yardım kuruluşu harekete geçti. Depremin ilk anından itibaren yardım faaliyetlerine başlayan, Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve İHO Ebrar ‘seferberlik’ haliyle çalışmalarını sürdürüyor.

Yardım kuruluşlarından seferberlik! Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve İHO Ebrar deprem bölgesinde

Kahramanmaraş merkezli olmak üzere 10 ilde meydana gelen depremlerin dördüncü günü devam ederken, Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO Ebrar deprem bölgelerine yardımlarını sürdürüyor.

Mardin Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, İHO EBRAR ve Yetimler Vakfı organizasyonunda deprem bölgelerine gönderilmek üzere başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar büyük destek verdi.

UMUT KERVANI

Yardım faaliyetlerine aralıksız devam eden Umut Kervanı ‘seferberlik’ ilan etti.

Batman’da hayırsever halkın destekleriyle toplanan 7 tır insani yardım malzemesini deprem bölgelerine gönderildi. Yeni yardım tırlarının hazırlıkları ise sürüyor.

Umut Kervan'ı Vakfı İstanbul'da da depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman'a acil ihtiyaç malzemelerini taşıyan 3 araçlık yardım konvoyuyla beraber çeşitli yardım malzemesi gıda ürünleri taşıyan 1 tırı yola çıkardı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, Umut Kervanı öncülüğünde toplan yardımlar, depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Diyarbakır'da üye ve gönülleriyle tüm imkânlarını seferber ederek çalışmalarına devam eden Umut Kervanı Vakfı, deprem sonrası camilere sığınanlara çorba ikramında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen iller için herkesi yardım seferberliğine davet eden Siirt Umut Kervanı Başkanı Ramazan Tokdemir, hep beraber kardeşlerimize umut elimizi uzatalım çağrısında bulundu.

Cizre Umut Kervanı, depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman'a bir tır yardım malzemesi gönderdi.

YETİMLER VAKFI

Diyarbakır’da üye ve gönülleriyle tüm imkânlarını seferber eden Yetimler Vakfı isi, deprem sonrası camilerde kalan depremzedelere çorba ikramında bulundu. Ayrıca, Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil'in bizzat katıldığı yardım çalışmalarında Adıyaman’da yüzlerce kişiye kışlık giyim, battaniye ve ısıtıcı gibi yardımlarda bulundu.

Diyarbakır'da evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşların bir kısmı geceyi dışarda geçiriyor. Yetimler Vakfı da geceyi dışarıda geçiren halka yakacak yardımında bulundu.

Diyarbakır'da üye ve gönülleriyle tüm imkânlarını seferber ederek çalışmalarına devam eden Yetimler Vakfı, deprem sonrası camilere sığınanlara depremzedelere çorba ikramında bulundu.

Diyarbakır'da üye ve gönülleriyle tüm imkânlarını seferber ederek çalışmalarına devam eden Yetimler Vakfı, deprem sonrası camilere sığınanlara depremzedelere çorba ikramında bulundu.

AVRUPA YETİM ELİ

Avrupa Yetim Eli’de, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan 2 büyük depremin ardından yıkımın yaşandığı Diyarbakır'da depremden etkilenen halka sıcak yemek ikramında bulundu.

IHO EBRAR

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren sahada yardım çalışmalarını sürdüren Uluslararası yardım kuruluşu IHO EBRAR, depremin etkilediği illerden biri olan Diyarbakır'da birçok bölgedeki okul ve Kur'an kurslarında deprem sonrası evlerine gidemeyen depremzedelere sıcak yemek dağıttı.

Bütün imkanlarını seferber ederek gönüllüleriyle depremzedelere yardımcı olan IHO Ebrar, halkın yaralarının sarılması için çalışmalarını sürdürüyor.