Öcalan; Yeniden Eşme Ruhu / Nurullah Yılmaz

Anlaşılan o ki, “eşme ruhu” artık Kanal İstanbul’a doğru akıyor. Bir daha ki Öcalan'la görüşmede “Biji serok Erdoğan” ifadeleri duyarsak şaşırmayın sakın.

Öcalan; Yeniden Eşme Ruhu / Nurullah Yılmaz

Ne yalan söyleyeyim, Öcalan yazı yazma konusunda bana ilham kaynağı oluyor.

“Ne yazacağım acaba” diye düşündüğüm zamanlar pat diye ortaya çıkıp “aha, bunu yaz” dercesine imdada yetişiyor.

Malumunuz bizim Kürt Halk önderimiz (!) uzun bir aradan sonra Mayıs’ın ikisinde avukatları ile görüşmüş. Daha doğrusu görüştürülmüş. Belli ki ihtiyaç hâsıl olmuş.

Akla gelen soru; Neden ayın ikisinde görüştürüldüğü halde basın açıklaması 4 gün geciktirilerek ayın altısında açıklama yapılıyor?

Yani tam da İstanbul’daki seçimlerin iptal edildiği gün? Bu bir tesadüf olabilir mi?

Doğrusu pek sanmıyorum. Bilinçli yapılmış bir tercihe benziyor. Üstelik Öcalan yeni bir “Eşme ruhu”ndan bahsettiğine göre ve Demirtaş taca atılıp, zımnen CHP’nin canı cehenneme demeye getirdiğine göre iddiaların doğruluk payı daha ciddi bir hal alıyor.

Anlaşılan o ki, “eşme ruhu” artık Kanal İstanbul’a doğru akıyor. Bir daha ki görüşmede “Biji serok Erdoğan” ifadeleri duyarsak şaşırmayın sakın.

Aslında birkaç hafta önce, Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşmüştü. Sızan bilgilere ve zımnen yapılan açıklamalara göre Öcalan aşağı yukarı benzer açıklamaları yapmıştı. Ama HDP ve Kandil bunu örtbas etmeye çalıştı. Hatta kimileri bunu “Öcalan” örgüt tarafından gömülüyor mu, yok mu sayılıyor veya devre dışı mı bırakılıyor yorumları yapmaya başlamıştı ki…Bugün açıklama yapıldı. Demek ki hala devre dışı değil.

Siz bakmayın PKK, KCK, HDP ve bilumum bileşenlerin iddialı açıklamalarına. En fazla üç vakte kadar söylenenleri yapacaklar. Biz bu senaryoyu çook gördük.

Ne zaman yeni bir açılım için ortam yumuşasa açlık grevleri başlar. Bu arada örgüt ve müritler tekrardan Öcalan’ı kutsar.  Genelde “sorunlu” ve kimsesiz, birkaç kişi kendini önderliğe feda eder. Ama bunlar asla kodamanlar veya Öcalan ailesinden olmazlar. O da “bağlılık yemini” olarak algılanabilecek bir açıklamayla meydana çıkar. Bu arada hiç kimse de “kendini feda edenlerin” örgüt içindeki konumlarını ve son durumlarını irdelemez… Açın arşivleri benzer hadiselere şahit olursunuz.

Gelelim mektubun içeriğine, ıvır zıvır ayrıntıları geçersek, genel olarak şu noktalara değinilmiş;

“…her türlü kutuplaşma ve çatışma kültüründen uzak demokratik müzakere yöntemine şiddetle ihtiyaç vardır.”

“…Suriye bütünlüğü”, “yerel demokrasi” ve “Türkiye’nin hassasiyetleri dikkate alınmalı”

Dikkat edilirse; Kürt, Kürdistan, Rojava söylemleri güme gitmiş. Hatta devrim, kanton, federasyon, konfederasyon fantezilerinin hepsi buhar olup uçmuş. Elde var, günümüz Türkçesiyle, belediyeleri bize verin yeter !!! Rakka gibi Kürtlerin olmadığı yerlerde dahi Amerika adına mayın eşekliği yapma uğruna on binlerce gencin ölümünden bahsediyoruz. Ne için? Kobani, Afrin, Kamişlo belediyeleri için mi?

Vee, “… 2013 Newroz bildirgesi” yani namı diğer Eşme ruhu derinleştirilmeli…

“… Ölüm oruçları bitmeli”. Bu nasıl ölüm orucuysa hikmetini hiç anlayamadım. Ne hikmetse, 180 günü doldurduğu halde 60 yaşını geçmiş olmalarına rağmen hala hayattalar. Ben oruç tutunca akşamı zor ediyorum. İlginç…

Yani açıklamanın içeriğini özetlersek; Suriye’de Türkiye’nin hassasiyetleri dikkate alınsın, açlık grevleri sonlandırılsın,çözüm süreci kaldığı yerden devam etsin.

Demek ki; “Türkiye ittifakı” ile kastedilen buymuş…

Bu arada, yeni bir çözüm süreci çağrısı Öcalan’dan geldiğine göre demek ki o süreci onlar bozmuş. O zaman her şey yolunda giderken, hatta devlet içinde devlet seviyesine getirilmişlerken, okyanus ötesinden kulaklarına eylemleri arttırın Erdoğan gidecek, darbe olacak siz de pastadan pay alırsınız diye fısıldandı. Buna kanan PKK masayı devirdi veya devirmek için her türlü gayreti sarf etti. Ancak hesap tutmadı. Eğer bugün bu çağrı yapılıyorsa demek ki, Erdoğan kalıcı, zira belli ki bu sefer de okyanus ötesinden onlara bu yönde fısıldanmış. Tabii bu hesapta yanlış çıkarsa o başka…

Nurullah Yılmaz / Habernas