Leşker-i Tayyibe kurucusu Hafız Muhammed Said tutuklandı

ABD'nin başına 10 milyon dolar ödül koyduğu Leşker-i Tayyibe örgütünün kurucusu ve örgütün siyasi kanadı Cemaatüd Dava lideri Hafız Muhammed Said, Pakistan'da yakalandı.

Leşker-i Tayyibe kurucusu Hafız Muhammed Said tutuklandı

Pakistan polisi, Leşker-i Tayyibe (LeT) grubunun kurucusu ve örgütün siyasi kanadı Cemaatüd Dava (JUD) lideri Hafız Muhammed Said'i, ülkenin doğusundaki Lahor'dan Gujranvala'ya mahkemeye giderken tutuklaldı.

JUD sözcüsü Nadeem Awan, Al Jazeera'ya, Said'in, Çarşamba günü Kamoke otobanında Pakistan'ın ikinci kenti Lahore'nun yaklaşık 50 km kuzeyindeki bir grup terörle mücadele departmanı polisi tarafından tutuklandığını söyledi.

Awan, "Ona karşı açılan davaların tümü kaynak yaratma ve kara para aklama ile ilgili" dedi. "Terör finansmanı ile suçlanıyor."

Awan, "Yüksek Mahkemeye gideceğiz yasal yollardan hakkımızı arayıp Hafız Muhammed Said'in suçsuz olduğunu ispatlayacağız" dedi.

LeT'yi kuran Hafız Muhammed Said'in ancak 2001'den bu yana grupta hiçbir rol oynamadığını söyleyen Awan, 160'tan fazla insanın hayatını kaybettiği 2008 Mumbai saldırılarından sorumlu tutulduğunu ancak bunun herhangi bir kanıtı olmadığını dile getirdi.

Hafız Muahmmed Said, Pakistan'daki yetkililer tarafından birkaç kez tutuklandı, ancak yetkililer kendisini tutmaya devam etmek için deliller sunamadıklarından sonra rutin olarak temyiz mahkemeleri tarafından serbest bırakıldı.

Jud'un sözcüsü Awan, Çarşamba günü polisin Gujranwala'daki benzer bir duruşmaya giderken Sad'i yakaladığını söyledi.

Habernas Çeviri