Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına silahlı saldırı

Erbil'de bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda çalışan biri diplomat olmak üzere iki kişi yaşamının yitirdi.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına silahlı saldırı

Erbil'in en işlek noktasında, Türk diplomatların yemek yemek için gittiği restoranda susturucu silahlarla saldırıda bulunuldu. Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada 1 Türk diplomatın hayatını kaybettiği belirtildi.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay'ın ise sağlık durumunun iyi olduğu, saldırı sırasında olay yerinde olmadığı aktarıldı. Yapılan açıklamada 1 sivilin de yaşamını yitirdiği belirtildi.

Saldırgan ya da saldırganların sivil kıyafetli olduğu bildirilirken, saldırganların kaçarken bir el daha ateş ettiği belirtildi. Olay yeri güvenlik çemberine alınarak çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi.

Erbil Asayişi’nden saldırıyla ilgili açıklama

Erbil Asayişi, başkent Erbil’de yaşanan ve Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarını hedef alan saldırıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Asayiş tarafından yapılan açıklamada, Erbil’deki bir restoranda yaşanan silahlı saldırıda biri Türkiye Başkonsolosluğu çalışanı olmak üzere 2 kişinin yaşamını yitirdiği, bir kişinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yaşanan olayı şiddetle kınıyoruz. Yaşamını yitirenlerin yakınlarının acısını paylaşıyoruz. Erbillileri ve Erbil’de yaşayan diplomatları Kürdistan Bölgesi’ndeki güvenlik ortamının bozulmasına izin vermeyeceğimiz konusunda temin ediyoruz. Saldırıyla ilgili incelemeler sürüyor. Saldırganlar hak ettikleri cezayı göreceklerdir.”

Saldırganları yakalamak için yollar kapatıldı

Erbil Emniyet Müdürü Abdulhalik Talat, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, daha sonra detaylı açıklamanın yapılacağını söyledi. Kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil’den diğer kentlere giden tüm yolların trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Ajanslar