Kürdistan'da Hazreti Muhammed'i 'Tanıtma ve Sevdirme Etkinliği'

Irak Kürdistanı'nda Kürdistan Öğrenci Organizasyonu tarafından Hazreti Muhammed'i Tanıtma ve Sevdirme Etkinliği'nin 4'üncüsü düzenleniyor.

Kürdistan'da Hazreti Muhammed'i 'Tanıtma ve Sevdirme Etkinliği'

Irak Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde bulunan Süleymaniye Kültür Salonunda (Holi Roşimbiri Süleymani) Kürdistan Öğrenci Organizasyonu (Rekxravi Kutabiyeni Kürdistan) tarafından Hazreti Muhammed'i Tanıtma ve Sevdirme Etkinliği'nin 4'ncüsü düzenleniyor.

Düzenlenecek etkinlik ile ilgili İLKHA muhabirlerine bilgi veren Kürdistan Öğrenci Organizasyonu Genel Başkanı Doktor Bestun Hama Salih, etkiliğin amacı Peygamber Efendimizi tanıtma ve sevdirmek olduğunu belirtti.

İslami eser ve kültürlerle halka Hazreti Muhammed'i (sallahu aleyhi vesselam) tanıttıklarını söyleyen Salih, "Kürdistan Öğrenci Organizasyonu olarak, Peygamber Efendimizi tanıtmak ve sevdirmek amacıyla etkinlik düzenliyoruz. İslami eser ve kültürlerle milletimize Efendimizi tanıtıyoruz. Türkiye Kürdistan'ından Diyarbakır şehrinden bir grup, İran Kürdistan'ın Sıne şehrinden 2 grup ve Irak Kürdistan'ından da bir grup olmak üzere etkinlik için toplam 4 grup ilahi sanatçılarını davet ettik. Etkinlik Cuma günü saat 15.00'da başlayacak, 2 saat devam edecek." dedi.  

Katılımın yüksek olacağını tahmin ettiklerini belirten Salih, "Çünkü millet programı sabırsızlıkla bekliyor. Peygamber Efendimizin tanıtılması ve sevdirilmesi için 4'ncü senedir program düzenliyoruz. Bu organizasyonu yapmakta iki gayemiz var. Birinci gayemiz 4 parça Kürdistan'da bulunan Müslümanların bir araya getirilmesidir. İkinci gayemiz ise Kürd ilahi sanatçılarımızı bir araya getirmek ve tüm dünyaya Kürdlerin Peygamberine bağlı olduğunu duyurmaktır. Peygamber Efendimizin kardeşleri olduğumuzu kanıtlamak ve aynı zamanda İslam'a sahip çıktığımızı kanıtlamak için bu etkinlikleri yapıyoruz. Gençlerin uyandırılması için bu etkinlikleri yapmak zorundayız. Gençlerimiz her zaman etkinliğin yapılacağı tarihi soruyor. Bunun için Peygamber sevdalılarının salonu doldurulacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)