Jerusalem Post: Filistinlilerle çatışmamız siyasi değil, dinidir

Siyonist gazete Jerusalem Postta yayınlanan bir makalede Siyonistler ile Filistin halkı arasındaki çatışmanın siyasi değil, dini olduğu kaydedildi.

Jerusalem Post: Filistinlilerle çatışmamız siyasi değil, dinidir

Al Jazeera'nin haberine göre İngilizce yayın yapan İşgalci İsrail’in gazetesi Jerusalem Post, Arnold Sleepermarsh adlı yazarın makalesinde İşgalci İsrail-Filistin çatışmasının siyasi değil, öncelikle dini bir çatışma olduğu belirtildi.

Yazar, gazetenin internet sitesinde yayınlanan makalesinde, İşgalci İsrail ile Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişi arasında hali hazırda devam eden savaşta bunun açıkça görüldüğünü yazdı.

Yazıda şu ifadelere yer verildi: Hamas hareketine yardım eden ve etmeye de devam edecek olan iki güçlü koalisyonun dini boyutlarına bakmak önemli. İşgalci İsrail'in dikkat etmesi gereken ilk koalisyon, Hamas hareketinin de yer aldığı İran, Lübnan Hizbullahı ve Yemen Ensarullah hareketinin olduğu direniş ekseni koalisyonudur. Hamas'ın diğer İslami hareketlerden farklı olarak odak noktası Filistin ile sınırlı olarak Müslüman dünyada birleşik bir ses haline gelmesi ve aynı zamanda Müslümanların Yahudilere ve İşgalci İsrail'e karşı nefretini kurumsallaştırmasına olanak tanımasıdır.

Yazar ikinci koalisyonu işgal altındaki Filistin'in dışındaki, Batılı Müslümanlar ve gençlerden oluşan beklenmedik bir koalisyon olarak değerlendiriyor.

Emperyalizme, kapitalizme ve ırksal baskılara muhalefet edenlerin bu grupta olduğunu belirten yazar İsrail düşmanlığının bunların ortak noktası olduğunu ekledi.

Bu düşüncelerin Müslümanların Yahudilere olan nefretini kurumsallaştırdığını iddia eden yazar şunları ekliyor: Bu nefret, liberal demokrasinin çöküşünün ve İslami değerlerin Avrupa ve Amerika'da yayılmasının bir adımıdır.