BM: Kudüs’te yaşanan kanun dışı adam öldürme

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, İşgalci İsrail polisinin Kudüs'ün Şam Kapısı yakınlarında Muhammed Selime adlı Filistinli genci katledilmesini yargısız infaz olarak niteledi.

BM: Kudüs’te yaşanan kanun dışı adam öldürme

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Muhammed Şevket Selime adlı Filistinli gencin Kudüs’te işgal güçleri tarafından “kanun dışı adam öldürme” yoluyla yargısız infaz edilmesi karşısında şoke olduğunu ifade etti.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Filistin Ofisi tarafından konuyla ilgili yayınlanan bildiride, söz konusu kanun dışı adam öldürmenin silahlı İsrail güvenlik görevlilerinin Filistinlilere yönelik sistematik bir şekilde öldürücü şiddet kullanmalarının ve herhangi bir soruşturmaya maruz kalmamalarının bir sonucu olduğu belirtildi.

“Bu olayın sorumluları hesaba çekilecek mi?” sorusu gündeme getirilen bildiride, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nin konunun takipçisi olacağı vurgulandı.

Bu arada, işgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın Selfit kentinde şehit Muhammed Şevket Selime’nin ailesinin evine baskın düzenleyerek kardeşini gözaltına aldı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin şehidin ailesinin evine baskın düzenlediğini ve evde arama yaptığını, aile fertlerini sorguya çektiğini ve şehidin kardeşini gözaltına alarak götürdüğünü söyledi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin baskın sırasında evin çevresine ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını, ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.

İşgal güçleri, dün akşam saatlerinde Kudüs kentindeki Babu’l-Amud bölgesinde Selime’yi yakın mesafeden üzerine ateş açarak yargısız infaz etmişti.