'İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi olumlu ancak yeterli değildir'

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini olumlu karşılayan Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Molla Fesih Memiş, sözleşmenin uzantısı olan 6284 Sayılı Kanun’un da iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

'İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi olumlu ancak yeterli değildir'

Batıdan ithal edilen ve toplumun yapısı ile hiçbir şekilde uyuşmayan, yürürlükte olduğu günden itibaren aileyi ve ailede de kadını hedef alan İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine destekler gelemeye devam ediyor.

Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Molla Fesih Memiş, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı sözde “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun”un kabul edilmesiyle "aile" kurumuna savaş açıldığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine destek veren Memiş, İLKHA muhabirine, söz konusu sözleşmenin uzantısı olan 6284 Sayılı Kanun ve altı bentlerinin de iptal edilerek yürürlükten kaldırılması gerektiğini söyledi.

“İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi olumlu ancak yeterli değildir”

Ailenin toplumun temel yapı taşı olduğunun altını çizen Memiş, şöyle dedi:

“Feminist ideolojinin dayatması sonucu imzalanan İstanbul Sözleşmesi ve bunun uzantısı olan 6284 Sayılı Kanun, aileyi ve dolayısıyla toplumu ifsat etmiş. Dağılan ve ağlayan aileler, sahipsiz kalan çocukların durumu içler açısı bir durumdur. Son 10 yıldır, eskiye oranla kadına şiddet ve cinayetler daha çok artmış. Evlenme oranlarında ciddi düşüşler yaşanmış, boşanmalar artmış. Türkiye genelinde evlilik yaşı kadınlarda 27, erkeklerde ise 30’a çıkmıştır. Bütün bunlar, İstanbul Sözleşmesi ve bunun uzantısı olan 6284 Sayılı Kanun’un bir sonucudur. Aile yapımıza ters, inanç, ahlak ve kültürümüze zıt olan İstanbul Sözleşmesi, Cumhurbaşkanın kararı ile feshedildi. Milletimiz gözü aydın, fakat bu yeterli değil diyoruz. Bunun uzantısı olan 6284 Sayılı Kanun ve alt bentleri ile yönetmenlikleri bir an önce kaldırılmalıdır. Sadece sözleşmenin feshi, son 10 yılda toplumumuza ve aileye verdiği tahribatın giderilmesinde yeterli değildir.”

“Sözleşmenin tahribatını ortadan kaldırmak için ahlak seferberliği başlatılmalı”

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı çıkanlara bakıldığında ne denli zararlı olduğunun anlaşıldığının altını çizen Memiş, fesih kararını olumlu karşıladıklarını ve bunun ilk adım olarak gördüklerini söyledi.

Memiş, “Sözleşmenin iptal edilmesi ile bir takım siyasi partiler, feminist ve sapkın dernekler ile kapitalist sermaye sahipleri karşı çıktı. Hatta ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılması kararını ‘derin hayal kırıklığı’ ile karşıladıklarını belirtti. Bu da bize dayatılan sözleşmenin ne denli zararlı ve tahribatkar olduğunu gösteriyor. Biz bu fesih kararını sevinçle karşılıyoruz ve ilk adım olarak görüyoruz. İnşallah bunun arkası da gelir. Bunun uzantısı olan 6284 Sayılı Kanun ve alt bentleri ile yönetmenlikleri bir an önce kaldırılması lazımdır. Bunun yerine toplumumuza, inanç, ahlak ve kültürümüze uygun yasaların düzenlenmesi lazım. Bu tahribatı ortadan kaldırmak için topyekûn bir ahlak seferberliği başlatmamız lazımdır.” dedi.

İLKHA