Hamas komutanı Hudri ve 18 kişi şehit oldu

İşgal ordusu Gazze'deki son hava saldırılarında Hamas komutanı Hamid Ahmed Abed Kudri'yi doğrudan hedef alarak şehit etti.

Hamas komutanı Hudri ve 18 kişi şehit oldu

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne dün sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda şehit sayısı 18’e yükselirken yaralı sayısı da 100’ü aştı.

Bu arada, Gazze Şeridi’nden atılan ve Kudüs’ün batısındaki Askalan kenti yönüne düşen füzelerin 3 İsraillinin ölümüne yol açtığı kaydedildi.

İşgal ordusunun bugün (5 Mayıs Pazar) öğleden sonra düzenlediği iki ayrı saldırıda 3 Filistinli şehit oldu.

İşgal ordusu Gazze kentinin doğusunda yer alan Eş-Şucaiyye Mahallesi’nin doğusunda bir grup Filistinliyi hedef aldı. Saldırıda Bilal Muhammed El-Benna ve Abdullah Ebu’l-Ata isimli Filistinlilerin şehit olduğu açıklandı.

İşgal ordusunun Gazze kent merkezindeki Es-Sidra Caddesi’nde bir araca düzenlediği saldırıda da Hamid Ahmed Abd El-Hudari isimli Filistinli şehit oldu ve 3 kişi yaralandı.

Hamas da Kudri'nin komutanlarından biri olduğunu doğruladı. İsrail'in 2014 yılından bu yana ilk kez böylesi bir saldırı düzenlediği bildiriliyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, daha sonra yayınladığı bildiride, işgal ordusunun El-Bureyc’e düzenlediği hava saldırısında 30 yaşındaki Muhammed Abdunnebi Armane ve 27 yaşındaki Semir Ebu Armane’nin şehit olduğunu açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun Rafah kentine düzenlediği saldırıda 24 yaşındaki Musa Hüseyin Muammer’in şehit olduğunu ve üç kişinin yaralandığını bildirdi.

Bakanlık ayrıca 22 yaşındaki Abdullah Abdurrahim El-Medhun, 31 yaşındaki Fadi Rağıb Bedran, 33 yaşındaki Emani El-Medhun ile karnındaki 9 aylık bebeği Eymen El-Medhun’un şehit olduğunu açıkladı.

Bakanlık, iki gündür Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırılarda yaralı sayısının da 110’a ulaştığını ifade etti.

İşgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal ordusuna Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırılarını yoğunlaştırma emri vermişti.

Ajanslar