İstanbul'da yakalanan BAE ajanı intihar etti

MİT tarafından yakalanan ve Birleşik Arap Emirlikleri için çalıştığı iddiasıyla "askeri, siyasi ve uluslararası casusluk" suçlarından tutuklanan şüphelilerden biri intihar etti.

İstanbul'da yakalanan BAE ajanı intihar etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için casusluk faaliyeti yürüttüğü iddiasıyla yakalanan ve 19 Nisan'da tutuklanan iki şüpheliden biri, cezaevinde kendini astı.

İntihar eden zanlının Filistin pasaportlu Emekli Tümgeneral Zeki Yusuf Mehmet Hasan olduğu öğrenildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Tutuklu Zaki Y. M. Hasan'ın Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kaldığı tek kişilik odasında cezaevi görevlileri tarafından 28.04.2019 tarihinde saat 08.16'da sabah sayımı alınmış, tutukluya yiyecek dağıtımı esansında saat 10.22'de kaldığı tek kişilik odaya gelindiğinde Zaki Y. M. Hasan'ın banyo kapısında asılı olduğu nöbetçi infaz koruma memuru tarafından görülmüş ve hemen durumdan yetkililer haberdar edilmiştir."

Olayla ilgili adli soruşturma da başlatıldığı belirtilen açıklamada, adli muayene ve otopsi işlemlerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapıldığı da aktarıldı.

Silivri Cezaevi'nde intihar eden tutuklu, "siyasi ve askeri casusluk" ile "uluslararası casusluk" suçlarından tutuklanmıştı