Hamburg Vahdet Camisi’nden sportif başarı

Hayırlı faaliyetleriyle adından çokça söz ettiren Hamburg Vahdet Camii, SV Vahdetspor adıyla mücadele ettiği bölgesel ligde başarılı olarak bir üst lige çıktı.

Hamburg Vahdet Camisi’nden sportif başarı

Almanya’nın Hamburg Şehri’nde uzun yıllardan beridir faaliyetlerde bulunan Vahdet Camii, sahip olduğu Tiyatro grubu ve internet üzerinden yayın yapan radyosundan sonra futbol alanında da Vahdet kavramını başarıyla buluşturdu.

Vahdet Camii’ne ait futbol kulübü SV Vahdetspor mücadele ettiği bölgesel ligde (Kreisklasse B) üst üste aldığı başarılı sonuçlar neticesinde bir üst tura yükselmeyi başardı.

Cami gençliği tarafından oluşturulan Vahdet Spor’un   göstermiş olduğu başarıyla Camilerin ve İslami vakıfların toplumla daha sağlıklı ilişkiler kurulmasında ve Müslümanların daha doğru bir şekilde tanıtılmasının önemini ifade eden Vahdet Camii yetkilileri, amaçlarının hem spor yapmak suretiyle gençlerin sağlıklı yaşamalarına vesile olmak hem de revaçta bir spor olan Futbola İslam ahlakını katarak bir tür davet çalışması olduğunu, belirttiler.

Vakfa ait Futbol takımının yetkililerinden Fatih Çelik ve Servet Demirci ise takımın başarısı hakkında şunları söylediler. ‘Disiplinli bir çalışma neticesinde bir üst lige çıkmayı başaran gençlerimiz, vakfımızın sportif alanda da etkinliğini sağlayarak Müslümanlarla Alman toplumu arasında bir köprü oluşturdular. Gençlerimizin bu azmi, her türlü tebliğ faaliyeti açısından bir örneklik teşkil edecektir inşallah. Bu vesileyle bir kez daha gençlerimizi tebrik ediyoruz.’

Biz de Habernas ailesi olarak başarılarından ötürü SV Vahdetspor’u  tebrik ediyoruz.

Habernas