İğnenin ucu / İbrahim Kızar

18 yıllık iktidarda olanlar hafiften iğnenin ucunu kendilerine bir dokundursunlar kendi dönemlerinde, gerçekten her şey yolunda mı, yanlışlarımız yok mu, zulme uğrayan yok mu, hak sahipleri mahrum bırakıldı mı, çuvaldızı batırdığımız azgın azınlık zihniyeti ile aynı yerde durmaya mı başladık .....diye acil olarak kendilerini sorgulamaları gerekmektedir.

İğnenin ucu / İbrahim Kızar

Geçmişlerin ibret dolu sözlerinden birisi de "iğneyi kendine çuvaldızı da başkasına batır" sözüdür ki, insanın kendine dönüp bakmasını, kendi hata ve kusurları görmesini, yanlış aksiyon ve davranışlarını farkına varmasını, eleştirinin acı tadını önce kendisinin tatmasını salık  verir.

Kendini eleştiren, hata ve kusurlarını gören, yanlış aksiyon ve davranışlarını farkına varan, eleştirinin acı tadını  alan, eğer azıcık insafa sahip ise hasımlarına, rakiplerine yada başkalarının hata ve kusurlarına karşı, bakış açısında önemli değişiklikler olur.

Ne yazık ki  yaşadığımız iklim ve kurulu düzen devamlı çuvaldızı başkasına batırarak ayakta kalma çabası içindedir.

Ülke idaresini eline geçirenler, (şeçim yada başka saikler ile), devamlı rakiplerinin hata, kusur ve yanlışlarını önplana taşıyarak iktidarlarını ayakta tutmaya çalışmaktadırlar.

Son zamanlarda  18 yıldır iktidarda olan partinin sık sık, azgın azınlık olan zihniyetin iktidara gelmesi durumun da, yaşanacak olaylardan bahsetmektedir.

İşin doğrusu, insaf sahibi olmayan azgın azınlık zihniyetinin, gücü-iktidarı elinde bulundurduğu dönemlerde yaptıkları, halka yaşattıkları, yapılan zulum ve sürgünler, yolsuzluk ve katliamlar  anlatılmakla bitmez...(Cumhuriyetin ilk yıllarından iki bin yılına kadar).

Millet azgın azınlık ve zihniyetlerini bildiğinden dolayı uzun yıllardır, bu zihniyeti  iktidara getirmedi, iki yüzlü davranıpta milleti kandırmaya becerenleri de bulduğu ilk fırsatta iktidardan düşürdü.

Son 18 Yıldır iktidarda olan partiyi de azgın azınlığın iktidara gelirse yapacakları ile kendisini korkutması için iktidara getirmedi.....

Şu an iktidarda olan parti azgın azınlık zihniyetinin yaptıkları ve yapacakları ile meşgul iken, kendi iktidarı döneminde yaşanan, zulum, mağduriyet yolsuzluk, adam kayırma, kafa tasçı zihniyetin hortlaması gibi olayları görmemekte, yada görmezden, duymazdan, bilmezden gelmeyi tercih etmektedir.

Doğru olan mevcut iktidarın acil bir şekilde çuvaldızı elinden bırakarak, iğneyi eline  alması, iğnenin ucunu hafiften kendine batırmasıdır.

Yani kendi döneminde, gerçekten her şey yolunda mı, yanlışlarımız yok mu, zulme uğrayan yok mu, hak sahipleri mahrum bırakıldı mı, çuvaldızı batırdığımız azgın azınlık zihniyeti ile aynı yerde durmaya mı başladık  .....diye acil olarak kendilerini sorgulamaları gerekmektedir.

Kendileri sorguladıklarında, iktidara geliş hedeflerinden uzaklaştıklarını, nerede ise azgın azınlık ile aynı noktaya geldiklerini görecekler mi bilmem, en azından halkın gün gittikçe kendilerinden ümidi kestiğini ve azgın azınlık zihniyetinin  korkusunu kulanmanın bir faydasının kalmadığını görürler diye düşünüyorum.

Evet iğneyi alın hafiften hafiften ucunu kendinize dokundurun,  18 yıllık iktidardan sonra cildinizin hassaslaştığını göreceksiniz. Elinizi çabuk tutmanız hem sizin hemde milletin faydasına olur.

Yoksa eldeki çuvaldız korkarım yan etki yapar, ve halk belediye seçimlerinde olduğu gibi elinizdeki çuvaldızı elinizden alır.

İbrahim Kızar / Habernas