HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu yeni anayasa çalışmaları kapsamında hukukçularla görüştü

Darbe ürünü anayasanın kalkması, sivil bir anayasanın oluşması ve sosyal devlet anlayışının tam olarak tesis edilmesi için yeni bir anayasanın gerekli olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, hukukçularla görüştü.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu yeni anayasa çalışmaları kapsamında hukukçularla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yeni Sivil Anayasa" söyleminin ardından darbe ve vesayet ürünü anayasanın değiştirilmesi için toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünen ve bu amaçla çalışmalara başlayan HÜDA PAR, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), kanaat önderleri, aydınlar, hukukçular ve siyasiler ile birçok görüşme gerçekleştirdi.

Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri Avukat Necati Ceylan ve Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Ahmet Yılmaz ile beraberindeki heyet ile görüşme gerçekleştiren HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Yeni Sivil Anayasa çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bu minvalde "Yeni Sivil Anayasa" için çalışmalarını sürdüren Yapıcıoğlu hukukçularla da bir araya gelerek konunun önemine binaen görüşmeler gerçekleştirdi.

Darbe ve vesayet ürünü anayasa ile yönetilmenin istikbalde gençlerin iradelerine ipotek koymak ile aynı olduğu gerçeğini Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri Avukat Necati Ceylan ve Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Ahmet Yılmaz ile paylaşan Yapıcıoğlu, yeni bir anayasa çalışmasının hem adaletin hem de sosyal devlet anlayışının gerekliliği olduğunu vurguladı.

Yapılan iki farkı görüşmede "Yeni Sivil Anayasa'nın" önemine vurgu yapan Yapıcıoğlu, toplumun yeni anayasa konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yapıcıoğlu, "Bizler partimizi kurduğumuz zaman "Yeni Sivil Anayasa'yı" parti programımızın içerisine aldık. Cumhurbaşkanının yeni anayasa çağrısını önemli buluyoruz. Ama meclisteki diğer siyasi partilerin gündeminde değil maalesef. Yeni sivil anayasanın oluşturulabilmesi için STK'ların bu konuyu sürekli gündemde tutması gerekiyor. Toplumdan bu konuda talep yükselirse eğer diğer siyasi partilerde yeni anayasayı gündemlerine alacaklardır. Bu konuda sizlere ve STK'lara çok büyük görevler düşüyor.

Ziyaretlerimiz ve görüşmelerimizde hem yeni anayasanın önemine vurgu yaparken hem de konu ile ilgili istişarelerde yapıyoruz. Konu ile alakalı kısa bir broşürde hazırladık. Yeni bir anayasa mümkün mü ve neler yapmak gerektiği ile ilgili çalışmalar yaptık. Memleketimizin vesayet ve darbe ürünü anayasalardan kurtulması için çalışmalar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan görüşmelerde darbe ürünü anayasanın adil olmadığı ve yeni anayasanın gerekli olduğu belirtilirken. Yeni anayasa çalışmaları konusunda hem fikir olduklarını ve konu hakkında toplumsal bilincin oluşmasında çalışmalar yapacaklarını dile getirdiler.

İLKHA