Venezüella Dışişleri Bakanı, Hizbullah ile görüşmeye hazırlanıyor

Maduro'nun anti-ABD turuna çıkardığı Arreaza'nın temaslarını Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile görüşerek tamamlayıp Şam'a geçeceği belirtildi.

Venezüella Dışişleri Bakanı, Hizbullah ile görüşmeye hazırlanıyor

Trump yönetiminin devirmek için elinden geleni ardına koymadığı Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza'yı Ortadoğu'da ABD karşıtı bir tura çıkardı.

Yarın Şam'a resmi ziyaret düzenleyip Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim'le bir araya gelecek olan Venezüella Dışişleri Bakanı, bugün Lübnan'da temaslarda bulundu.

Bugün ilkin Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun ve Dışişleri Bakanı Gibran Bassil tarafından ağırlanan Arreaza'nın İsrail işgaline direnişle birlikte anılan, Suriye'de cihatçıların yenilmesinde kritik rol oynayan Şii örgüt Hizbullah'ın bir yetkilisiyle de görüşeceği belirtildi.

Naharnet: Nasrallah kabul edecek

Hizbullah'la buluşma haberini Amerikan haber ajansı AP ve Beyrut merkezli haber sitesi Naharnet geçti.

Naharnet, Maduro'nun dışişleri bakanının, hem Lübnan Başbakanı Sa’ad Hariri hem de Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile görüşeceğini duyurdu.

'Darbe maşası yargıya havale olmalı'

AP, Arreaza'nın ABD'nin Venezüella'daki darbe girişiminin maşası olan Juan Guaido hakkındaki sözlerini aktardı:

"Anayasayı alenen ihlal ediyor, yargının yasaları ihlal edenlerin icabına bakması lazım."

Öncesinde Yüksek Adalet Mahkemesi'nin talebi üzerine Kurucu Meclis, kendisini tek taraflı olarak devlet başkanı ilan etmiş Ulusal Meclis Başkanı Guaido'nun dokunulmazlığını kaldırarak tutuklanması ihtimalinin önünü açtı. (Sputnik)