Hindistan'da bir eğitim merkezinde Müslüman öğretmenlere saldırı

Hindutva örgütlerinin üyeleri Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir eğitim merkezine saldırdı ve Müslüman öğretmenleri ağır şekilde yaraladı.

Hindistan'da bir eğitim merkezinde Müslüman öğretmenlere saldırı

Hindistan’ın Başkenti Yeni Delhi'nin Shakurpur bölgesindeki bir dershanedeki Müslüman öğretmenler, öğrencilere zorla İslami metinler öğretme suçlamalarının ardından fiziksel saldırıya uğradı. Olay, Joint Mentor of Discipline dershanesinde meydana geldi.

Hindutva örgütlerinin üyeleri merkeze saldırdı ve Müslüman öğretmenleri ağır şekilde dövdü. Başöğretmen Abrar Ali ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Öğretmenler Subhash Place polis karakoluna şikayette bulundular. Ancak polis memurları bunun yerine Müslüman öğretmenlere karşı dava açtı.

Öğrenciler ve velileri de dahil olmak üzere tanıkların ifadesine göre, öğretmenlere yönelik iddialar asılsızdır. Anlaşmazlığın, merkezin başkanı ile bir Hindu öğrencinin velileri arasındaki ücret anlaşmazlığından kaynaklandığı bildirildi.

Öğretmenleri destekleyen tanık ifadeleri ve delillere rağmen polis bu ifadeleri reddetti ve Müslüman eğitimcilere karşı işlem başlattı.

Bu olay, mevcut yönetim altında Hindistan'daki eğitim kurumlarında Müslümanlara yönelik muameleye ilişkin artan endişeleri gözler önüne seriyor.

Samaa.tv