Hintli Müslümanlara şiddet konusunda Amerika’nın çifte standardı

Narendra Modi hükümetini destekleyen Amerikan hükümeti, Yeni Delhi’nin İslam karşıtı politikalarına teveccüh etmiyor.

Hintli Müslümanlara şiddet konusunda Amerika’nın çifte standardı

Investing sitesinin haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı uluslararası din özgürlüğüne ilişkin yeni raporunda bu ülkede Müslümanlara ve Hıristiyanlara yönelik şiddet içeren saldırılara dikkat çekti.

Raporda dini mekanlarda yaşanan cinayet, saldırı ve vandalizm olayları belgelenmiştir.

Hindistan’da milliyetçi BJP partisinin iktidara gelmesiyle birlikte başta Müslümanlar olmak üzere azınlıklara yönelik saldırılarda artış görüldü.

Bu doğrultuda Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Hindistan’da din değiştirmeye, nefret söylemine ve azınlık evleri ile dini yerlerin yıkılmasına karşı artan yasalara dikkat çekti ve eleştirdi.

Bu eleştiri ABD’nin Hindistan’a karşı temkinli bir yaklaşım sergilediği bir dönemde yapıldı.

Raporda ayrıca Mumbai yakınlarındaki bir trende üç Müslümanın bir demiryolu güvenlik yetkilisi tarafından vurulması dahil olmak üzere çok sayıda olaya yer verildi.

Hindistan’daki radikallerin Müslümanlara yönelik saldırıları ineklerin kesilmesi ve sığır eti ticareti suçlamalarıyla bağlantılı.

Hindistan hükümeti ise daha önce azınlıklara yönelik herhangi bir ayrımcılığı reddederek tüm vatandaşların faydasını amaçlayan refah politikalarının tüm etnik ve dini gruplar için uygulandığını iddia etmişti.

Bu bağlamda insan hakları savunucuları, Hindistan hükümetinin bu iddiasını reddederek  Keşmir’in özel durumu yasası ve vatandaşlık yasasının iptali, Müslümanlara ait gayrimenkullere zarar verilmesi gibi İslam karşıtı eylemlere dikkat çekti.