Heniyye: Hamas’ın kurucusu Şeyh Ammed Yasin sönmeyen bir lambadır

Heniyye, hareketin kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin’in, Filistinliler için söndürülmesi mümkün olmayan bir lamba olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, hareketin kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin’in, Filistinliler için söndürülmesi mümkün olmayan bir lamba olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı.

2004 yılında işgalci İsrail'in düzenlediği hava saldırısıyla hayatını kaybeden Şeyh Yasin’in 17’nci şehadet yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulunan Heniyye, “Şeyh’in mübarek davası, gül kokulu hayatı, karanlıkları aydınlatan cihadı ve muazzam boyutlardaki fedakârlıkları bizlere rehberlik ediyor.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Heniyye, Şeyh Yasin’in suikasta uğradığı günün bütün Müslümanların kalbine acı verdiğini belirterek, Şeyh’in yaşantısıyla Filistinlilere cihadı ve direnişi öğrettiğini ifade etti.

Heniyye, Hamas hareketinin, Şeyh Yasin başta olmak üzere Filistinli şehitlerin çizdiği yolda ilerlemeyi sürdüreceğinin altını çizdi.

Hamas’ın kurucusu Şeyh Yasin’in sabitelerine bağlı olduklarını dile getiren Heniyye, direniş mücadelesini, Filistin’i özgürleştirmek için stratejik bir seçenek olarak benimsediklerini vurguladı.

İşgal güçleri Şeyh Ahmed Yasin’i 22 Mart 2004’te sabah namazını kıldıktan sonra Gazze kentinin Es-Sabra Mahallesi’nde evinin yakınlarındaki El-Mucemma’ El-İslami Camii’nden çıkarken düzenlediği hava saldırısıyla şehit etti.

Felçli olmasına rağmen Filistin'in davasının yükünü omuzlayan ve işgalci Siyonistlerin korkulu rüyası olan Filistin İslâmi Direniş Hareketi'nin (Hamas) kurucusu ve manevi lideri Şeyh Ahmed Yasin'in şehit edilmesinin üzerinden 17 yıl geçti.

Palinfo