İsrail mahkemesi Filistin’in 'ihtiyar delikanlısı'nın gözaltı süresini bir kez daha uzattı

Siyonist rejim mahkemesi, gençlerle omuz omuza İşgalci İsrail askerlerine taş atarken görüntülenen ve dünyaca tanınan Filistinli Hacı Said Arme'nin gözaltı süresini üçüncü kez uzattı.

İsrail mahkemesi Filistin’in 'ihtiyar delikanlısı'nın gözaltı süresini bir kez daha uzattı

Ebu’l Abd’ın oğlu Muhammed Arme yaptığı açıklamada, İşgalci İsrail’in Ofer Askeri Mahkemesinin, babasının gözaltı süresini mart ayının başına kadar uzattığı belirtti.

Hazırlanan iddianamede babasının İşgalci İsrail askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere taş atmakla suçlandığını hatırlatan Arme, babasının moralinin ve sağlığının iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Ebu’l Abd, İşgalci İsrail’in Yahudi yerleşim birimi inşa etmeyi planladığı Deyr Cerir’in Eş-Şurfe bölgesinde, 1 Ocak'ta düzenlenen gösteride, başında puşisi ve kufiyesi, üstünde cellabiyesi, beyaz sakalı ve elindeki sapanıyla Filistinli gençlerle siyonist rejim askerlerine taş atarken AA kameramanı Hişam Ebu Şakra tarafından görüntülenmişti.

İşgalci İsrail askerleri, direniş saflarının "ihtiyar delikanlısı" olarak adlandırılan Ebu’l Abd'ı 8 Ocak gecesi Ramallah'taki Deyr Cerir beldesinde bulunan evine baskın düzenleyerek gözaltına almıştı.

AA