İşgal güçleri Batı Şeria'da 3 Hamas yöneticisini gözaltına aldı

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Hamas yöneticilerinden 3'ü daha siyonist israil askerlerince gözaltına alındı.

İşgal güçleri Batı Şeria'da 3 Hamas yöneticisini gözaltına aldı

Yaklaşan Filistin genel seçimlerini akamete uğratmak için üst üste hamle yapan Siyonist İsrail rejimi, işgal atlındaki Batı Şeria’nın güneyine düşen El-Halil’de evlerine yönelik düzenlediği baskınla 3 Hamas liderini tutukladı.

Yerel kaynakların konuya ilişkin aktardığı bilgilere göre, hukuk tanımayan işgal güçleri, Filistin'in eski Yerel Yönetimler Bakanı İsa el-Ca'beri, Milletvekili Hatem Kafişe ve özgürleştirilmiş eski esirlerden Şeyh Mazin en-Netişe’yi evlerine düzenlediği baskın sırasında tutukladı.

Yerel kaynaklar, İşgalci İsrail askerlerinin, gece saatlerinde, Milletvekili Kafişe'nin evine baskın düzenleyip evde arama yaptıktan sonra, kendisini gözaltına alarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü bildirdi. Söz konusu Filistinli şahsiyetler, daha önce de defalarca tutuklanmıştı.

Mühendis İsa el-Ca'beri, özgürleştirilmiş eski esirlerden ve daha önce işgal zindanlarında yaklaşık on yıl kalmış bir Filistinli. İslâmî anlayışta bir davetçi ve düşünür olan el-Ca'beri, Kudüs Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı.

Filistin Yönetimi’nin, önümüzdeki aylarda seçimlerin gerçekleştirileceğini duyurması üzerine İsrail makamları, baskın, tutuklama ve tehditlerle bölgedeki gerginliği had safhaya çıkardı. Gün geçmiyor ki Hamas mensuplarına yönelik yeni tutuklamalar olmasın.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde işgal rejimi, bazı Hamaslı yöneticileri ve halihazırda milletvekilliği görevini ifa eden siyasileri, 22 Mayıs'ta yapılacak seçimlere katılmaları veya aday olmaları halinde kendilerini tutuklamakla tehdit etti.

Palinfo