HDP Kimlere Seçim kazandırdı? / Zülküf Er

Şeyh Said ve Arkadaşlarını Diyarbakır’da idam edip mezarlarını bile gizleyen zihniyete kazandırdılar.

HDP Kimlere Seçim kazandırdı? / Zülküf Er

31 Mart seçimlerinde oylarında çok büyük bir düşüş olmasına rağmen HDP kesiminin etekleri zil çalıyor.

Kendi kazanımlarından çok, AK Parti’ye kaybettirmenin ve CHP-İYİ Parti birlikteliğine kazandırmanın mutluluğuyla mest olmuş gibiler.

Tamam, başta İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler olmak üzere birçok yerde AK Parti – MHP koalisyonunun Belediyeleri kaybetmesine sebep oldular. Fakat kime kazandırdılar?

Ben söyleyeyim kime kazandırdıklarını;

Şeyh Said ve Arkadaşlarını Diyarbakır’da idam edip mezarlarını bile gizleyen zihniyete kazandırdılar.

Bediüzzaman Said-i Kürdi’ye hayatı zehir edip zindan zindan dolaştıran, sürgünden sürgüne yollayan ve mezarını bile belirsiz hale getiren Kemalist zihniyetin kalıntılarının kazanmasına vesile oldular.

CHP’nin kurucusu ve ikinci adamının hazırlamış olduğu Tenkil Planı ile Kürdistan topraklarını uçaklarla bombalayan, Dersim, Zilan Katliamlarına imza atan Kemalizmin fosillerine rüyalarında bile göremeyecekleri koltukları kazandırdılar.

12 Eylül Darbesi sonrasında Diyarbakır Zindanında binlerce Kürdü infaz eden darbeci mantık, şu anda HDP aracılığıyla Kürtlerin verdiği oylarla İstanbul ve Ankara gibi şehirleri idare edecek.

Meşhur Beyaz Toros döneminin Asenası olan Akşener’in de içinde olduğu ittifakı desteklemek, 90’lı yılları meşrulaştırmaktan ve Kürtlerin acılarıyla dalga geçmekten başka bir anlam ifade eder mi?

Yakın Tarih’in İstiklal Mahkemelerini, Üç Alileri, 6 Oku ve MHP’den kopan Ultra Milliyetçileri kutsarcasına, Kürtlerin iradesini, Alavere Dalavere Kürt Memet nöbete mantığına kurban etmek Kürtlerin hangi acısına derman olacak acaba?

Yıllarca Ülkü Ocaklarında ve MHP’de siyaset yapan Mansur Yavaş’ın Ankara’daki Belediye Başkanlığı Kürtlerin hangi derdine derman olacak acaba?

Ya da İstanbul’da İmamoğlu Kürtçe’yi resmi dil olarak mı kabul edecek?

Allah aşkına, Kürtlerin bugün halen devam eden sorunlarının müsebbibi CHP değil midir? Daha devletin kuruluş aşamasında milyonlarca Kürdü yok sayıp Devlet’in resmi ideolojisini Türk Milliyetçiliği üzerine kuran Atatürk’ün partisi değil mi CHP?

Kemalizmin dip yaptığı bir noktada milyonlarca Kürdün iradesini CHP aracılığıyla Kemalizme can suyu olarak feda edenler asla ve asla Kürtlerin gerçek manada temsilcileri olamazlar.

HDP’nin ülkenin batısındaki seçmenlerini Kemalizme yönlendirmesi aslında HDP içerisindeki Kürkçü, Temelli, Garo gibi Truva Atlarının hedeflerine başarılı bir şekilde ulaştıklarının göstergesidir.  

Ben, asla ve asla neden AK Parti’yi desteklemediler diye sorgulamıyorum. Ama Ak Parti-MHP ittifakını faşist diye eleştirip CHP-İYİ Parti ittifakına payanda olmanın dayanılmaz çelişkisine dikkat çekmek istiyorum.

Bugün İYİ Parti’de siyaset yapanların büyük çoğunluğu MHP’den kopma siyasetçiler ve de kendilerini Türk Milliyetçisi olarak tanımlamaktalar. Hatta kimilerini Ultra Milliyetçi olarak da tanımlamak mümkünken bu ittifakı desteklemek Kemalizme hizmet etmekten başka bir şey değildir.

Elbette ki; CHP’nin ya da İyi Parti’nin büyükşehirleri kazanmasının Kürtlere hiçbir getirisi olmayacaktır. Zaten HDP’lilerin de öyle bir kaygısının olduğunu da düşünmüyorum.

Zülküf Er / Habernas.com