Ensarullah yetkilisi El-Ferah: Ümmet, zillet ve bağımlılık sarmalına sürüklendi

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyesi Muhammed el-Ferah, yaptığı açıklamada İslam ümmetinin bugün yaşadığı siyasi ve kültürel tabloyu eleştirerek, çıkış yolunun Kur’an merkezli bir dönüşten geçtiğini belirtti.

Ensarullah yetkilisi El-Ferah: Ümmet, zillet ve bağımlılık sarmalına sürüklendi

El-Ferah, güncel gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede, İslam ümmetinin içinde bulunduğu durumu “acı ve hüzün verici” sözleriyle nitelendirdi.

El-Ferah, nüfus ve kaynak bakımından güçlü bir ümmete sahip olunmasına rağmen, küresel gelişmelerin ABD Başkanı Donald Trump gibi isimler üzerinden belirlenmesini bekler hâle gelinmesini eleştirdi.

El-Ferah, “Ne yazık ki bugünkü gerçekliğimizde, sayıca kalabalık ve kaynakları bol bir ümmet olmamıza rağmen, işlerimizin bir suçlu, terörist ve kâfir olan Trump tarafından belirlenmesini bekler hâle geldik. Maalesef yakıt ikmal uçaklarının güzergâhlarını izleyip analiz etmekle yetinen, konumuna yakışır etkin bir tutum ve tepki ortaya koyamayan bir seyirciye dönüştük. Bu gerçeklik son derece acı verici, hüzünlü; kalbi hasret ve kederle sıkan bir durumdur. Öyle ki putperestliğe batmış olan ilk cahiliye dönemi bile bunu kabul etmezdi. Peki bugün, biz İslam ümmeti, değerler ümmeti ve Kur’an ümmeti olduğumuz hâlde, bu nasıl kabul edilebilir? Eğer, bu durum herhangi bir şeye işaret ediyorsa, o da düşüncede derin bir bozulmaya, kültürde ciddi bir çarpıklığa ve ümmetimizin izlediği yöntemde bir sapmaya işaret etmektedir. Öyle ki, bugün kapsamlı bir muhasebeye, samimi bir değişime ve izzeti ile gerçek gücünü aldığı kaynaklara bilinçli bir dönüşe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır.” dedi.

“Zillet ve bağımlılık hâlinden çıkış, zayıflık ve yılgınlıktan kurtuluş; ancak özgür insanı, şahitlik eden ümmeti ve adil bir medeniyeti inşa etmiş olan Kur’an kültürüne samimi bir dönüşle mümkün olabilir.” diyen El-Ferah, “İşte bu, şehit lider Seyyid Hüseyin Bedreddin el-Husi’nin çağrıda bulunduğu Kur’an merkezli projenin özü ve kalbidir. Kendisi bu uğurda şehit olmuş, bu yol uğruna yürüyen hareket binlerce şehit vermiştir. Bu proje bugün hâlâ ümmetin gerçekliğinde ayakta durmakta; çözüm ve çıkış yolu da onun içindedir. Allah Resûlü, Allah’ın salât ve selâmı ona ve âline olsun. Ne güzel ve doğru söylemiştir: ‘Bu ümmetin sonu, ancak onun başını ıslah eden şeyle ıslah olur.’” diye belirtti.