Hamas yetkililerinden Münir Sait'ten HÜDA PAR'a ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, “Kudüs davasını Filistinlilerin davası olarak değil, ümmetin davası dolayısıyla kendi davamız olarak görüyoruz.” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Kudüs’ün yeniden fethedileceğini belirterek Kudüs davasının Ümmetin davası olduğunu söyledi.

Hamas yetkililerinden Münir Said, HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’ı, Partisinin Diyarbakır İl Başkanlığında ziyaret etti.

Hamas yetkilisi Said’i, HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’ın yanı sıra genel başkan yardımcısı Vedat Turgut, genel başkan danışmanı Halef Yılmaz ve partililerden oluşan heyet karşıladı.

Ziyarette; Kudüs’te yaşanan gelişmeler, siyonist işgal çetesinin katliamları, “Yüzyılın projesi” diye adlandırılan ihanet antlaşması gibi konular hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

“Elbet Ümmet içinde bir Selahaddin çıkacaktır”

Hamas yetkilisi Said’i kabulünde konuşan Sağlam, Filistin davasının İslam Ümmetinin davası olduğunun altını çizerek Kudüs’ün tekrar fethedileceğini söyledi.

Sağlam, “Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Selahaddin Eyyübi fetih hazırlığı yaparken, Kürt kadınları da Mescid-i Aksa güzel koksun ve gazlı lambalarla aydınlatılsın diye hazırlıklar yapıyordu. Elbet ümmet içinde bir Selahaddin çıkacaktır. Bizler de bu fethin ön hazırlığı olarak o zaman ki Kürtlerin yaptıkları hazırlıkları yapıyoruz. İnşallah Kudüs tekrar fethedilecektir.

Biz, Kudüs davasını; Filistinlilerin davası olarak değil, ümmetin davası dolayısıyla kendi davamız olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Dünyanın dört bir tarafında Müslümanlar Kudüs’e sahip çıktıklarını göstermeliler”

Müslümanların ortak platformlarda bir araya gelerek Filistin davasını gündemde tutmaları gerektiğini belirten Hamas yetkilisi Münir Said ise, “Batı, -darbeci Sisi gibi kuklaların örneğinde olduğu gibi- Arap ülkelerinin sözde yöneticilerini de arkasına alarak ‘Yüzyılın projesi’yle Filistin’i ortadan kaldırmaya çalışıyor. Buna güçleri yetmeyecek. Filistinli Müslümanlar, dik duruşlarını sergileyerek onların bu projelerini -Allah’ın izniyle- akim bırakacaklar. Dünyanın dört bir tarafında Müslümanlar, bu yönde seslerini yükselterek Kudüs’e sahip çıktıklarını göstermelidirler. Kudüs, İslam’ın şiarlarındandır. Kudüs’ün tekrar özgürlüğüne kavuşması için mutlaka ümmetin içinde Selahaddinler çıkacaktır.” dedi.

Ziyarette ayrıca Said, merhum Mehmet Yavuz’un vefatı münasebetiyle taziyelerini sunarken, başta ailesi olmak üzere, tüm sevenlerine ve HÜDA PAR camiasına sabır diledi.

İLKHA