Cammu Keşmir'de 4 bin kişi tutuklandı

Hindistan'da Cammu Keşmir'in statüsünü kaldırılmasının ardından tutuklananların sayısı 4 bine ulaştı.

Cammu Keşmir'de 4 bin kişi tutuklandı

Hindistan'da Cammu Keşmir'in özel statüsünü kaldırılmasının ardından bölgede tutuklanan protestocuların sayısı 4 bine ulaştı.

Hindistan hükümeti, 5 Ağustos'ta özel statüsü kaldırılan bölgede yaşanan protestoların ardından 4 bine yakın kişinin tutuklandığını duyurdu. Tutuklular arasında iki eski devlet bakanı da dahil olmak üzere 200'den fazla politikacı, ayrılık yanlısı siyasi gruplardan 100'den fazla lider de bulunuyor.

Hint hükümeti, Cammu Keşmir’deki yaşanan protestoları bastırmak için pek çok yerde sokağa çıkma yasağı ve benzeri kısıtlamalar uygulamanın yanı sıra internet ve mobil telefon hizmetlerini geçici bir süre durdurmuştu.

Uluslararası Af Örgütü'nden (Amnesty International) yapılan duyuruda, Hindistan yönetiminin bölgede daha önce örneği görülmemiş şekilde sert önlemler aldığı ve gözaltıların halkta 'korku ve yabancılaşma'yı körüklediği ifade edildi. Örgütün Hindistan Direktörü Aakar Patel, “Bölgedeki iletişimin engellenmesi ve siyasi liderlerin tutuklanması durumu daha da kötüleştirdi." dedi.

Euronews