Hamas lideri Heniyye'nin Tahran temasları sürüyor

Tahran'ı ziyaret eden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran İslami Şura Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ile bir araya geldi.

Hamas lideri Heniyye'nin Tahran temasları sürüyor

Tahran'ı ziyaret eden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran İslami Şura Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ile görüştü.

Görüşmede Galibaf, Gazze’deki duruma değinerek, “Gazze’de inancın imansızlara karşı gösterdiği direnişine tanık oluyoruz. Gazze halkı Kur’an-ı Kerim’e güvenerek ayakta durabilmiştir, bu zaferden dolayı sizleri tebrik etmek gerekir.” dedi.

Galibaf, Aksa Tufanı operasyonunu İslam ülkelerinin siyaset ve mücadele tarihinde bir dönüm noktası olarak değerlendirdi.

Meclis Başkanı, “İran İslam Cumhuriyeti olarak hepimiz sahadayız ve Filistin’e Siyonist rejime karşı mücadeleye destek her zaman gündemimizde yer alıyor.” ifadesini kullandı.

Savaşın nihai galibinin direnen taraf olacağına inandıklarını belirten Galibaf, “Direnişin farklı alanlarda çaba göstermesi lazım ve zor durumda olan Gazze halkı ihmal edilmemeli. Ayrıca Direniş Cephesinde yer alan grupların ortak hareket etmesi için adım atması gerekiyor.” diye konuştu.

“Direniş cephesinin ve Filistin halkının direnişi benzersizdir” diyen Galibaf, İslam dünyasına "Gazze halkına destek olmaları" çağrısında bulundu.

Hamas lideri Heniyye de görüşmede, Filsitin'e ve direniş gruplarına verdiği destek nedeniyle İran Meclisini takdir etti.

Heniyye Filistinlilerin işgale direnmeye devam edeceğini belirterek, düşmanın Gazze savaşında hiçbir hedefine ulaşamadığını kaydetti.

Heniye, Gazze, Siyonist rejime karşı direnişin ön saflarında yer alıyor ve bu nedenle Gazze'yi Direniş Ekseni'nden çıkarıp "Uzlaşma Ekseni" haline getirmeye çalışıyorlar.