Binlerce Filistinli Şehid Muhammed Hubeysa'yı son yolculuğuna uğurladı

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Beyta kasabasında 24 Eylül Cuma günü düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin müdahale etmesi sonucu şehid olan Muhammed Ali Hubeysa son yolculuğuna uğurlandı

İşgal güçlerinin, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Beyta kasabasında bugün (24 Eylül Cuma) düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin müdahale etmesi sonucu yaralanan Filistinlilerden Muhammed Ali Hubeysa adlı bir gencin akşam saatlerinde şehit olduğu haber verildi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, Beyta kasabasının ahalisinden olan Hubeysa'nın başına gerçek mermi isabet etmesi sonucu ağır yaralandığını, çok kritik bir halde Necah Hastanesi'ne ulaştırıldığını ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ve şehit olduğunu duyurdu.

Habisa'nın da şehit olmasıyla birlikte Sabih Dağı savunması için verilen mücadelede şehit edilen Filistinlilerin sayısının 8 olduğu belirtildi. İşgal rejiminin bu bölgeye yönelik yahudileştirme faaliyetlerine karşı bölge ahalisi sürekli mücadele ederek eylemler ve gösteriler düzenliyor. İşgalcilerin bu eylemlere ve gösterilere müdahale etmesi çatışmalara neden oluyor.