Sadr: Erbil boyun eğmez, diz çökmez!

Erbil’e yönelik saldırıyı kınayan Mukteda es-Sadr, “Ilımlılık, bağımsızlık ve egemenlik dışında Erbil boyun eğmez, diz çökmez. Kürt halkına selam ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Sadr: Erbil boyun eğmez, diz çökmez!

Irak Şii Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Twitter hesabından Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkentİ Erbil’e yönelik füze saldırısına ilişkin paylaşımda bulundu.

"Erbil, yenilmişler ve utanmazların ateşi altında” diyen Sadr, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Kürtler Iraklı değilmiş gibi, bir de açlık acısı altında. Onlar, (Kürtler) Irak’ın şahdamarı ve ayrılmaz parçasıdır. Erbil, ancak istiklal, egemenlik ve itidale baş eğer. Ey Erbil ve Kürtler; ulusal çoğunluk hükümeti gerçekleşene kadar size benden selam.”

Ne olmuştu?

IKBY Anti-Terör Birimi, 13 Mart gecesi Erbil'in Irak dışından 12 balistik füzeyle saldırıya uğradığını duyurmuştu.

Anti-Terör Birimi, saldırıya ilişkin resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Başkent Erbil, Kürdistan Bölgesi ve Irak dışından balistik füzelerle saldırıya uğradı." ifadelerini kullanmıştı.

Saldırıyı İran Devrim muhafızları ordusu üstlenmiş, siyonist israil’in Kuzey Irak’taki stratejik merkezleri"nin hedef alındığını ileri sürmüştü. Erbil yönetimi ise saldırılarının hedefinin "İsrail üsleri" olduğu iddialarının "temelsiz" olduğunu belirterek, "Erbil'de İsrail üsleri olduğu" iddialarını reddetmişti. 

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil son iki yıl içerisinde dokuz defa füzelerle hedef alındı. Saldırılar daha çok ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait hedefler ve ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu’na yönelik gerçekleşti.