Gazze sınırında İşgalci İsrail’e yönelik düzenlenen protestoda 5 Filistinli şehid düştü

Gazze sınır telleri yakınında İşgalci İsrail’e yönelik düzenlenen protestoda meydana gelen patlamada 5 filistinli şehid olurken 25 kişide yaralandı.

Gazze sınırında İşgalci İsrail’e yönelik düzenlenen protestoda 5 Filistinli şehid düştü

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze şehrinin doğusunda meydana gelen patlamada 5 Filistinlinin şehid düştüğü, 25 kişinin de yaralandığı" belirtildi.

Yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğu kaydedilen açıklamada, patlamanın neden kaynaklandığına dair bilgi verilmedi.

Bir görgü tanığının ifadesine göre şehidler, göstericilerin üzerinde bulunan bombanın patlaması sonucu değil, işgal güçlerinin sınır çiti yakınında kurduğu hassas pusu sonucu meydana gelen patlamada şehid düştüler.

Görgü tanığı, yerel basına verdiği demeçte, ulusal bir etkinliğe katılırken sınır çitine yarım metre uzunluğunda şüpheli bir cisim dikildiğini, gençlerin amacını öğrenmek için yaklaştıklarında bunun bir grup göstericinin arasında patladığını, bunun sonucunda da şehid ve yaralılar verildiği belirtildi.

İşgalci İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise son saatlerde Gazze'nin kuzeyindeki sınır tellerinin yakınında yüzlerce Filistinlinin katılımıyla şiddetli ayaklanmaların yaşandığı ifade edildi.

Olaylar sırasında çok sayıda el yapımı patlayıcının etkinleştirildiği ve el bombalarının atıldığının gözlemlendiği ifade edilen açıklamada, olaylara müdahale etmek için bölgeye asker konuşlandırıldığı kaydedildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, İşgalci İsrail ordusunun, Gazze sınırındaki göstericileri dağıtmak için yaptığı müdahale sırasında plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası atması sonucu çok sayıda yaralanmanın meydana geldiğini belirtmişti.