Filistinli onlarca esir açlık grevine başladı

Siyonist işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli onlarca esir, idari hapis cezalarını protesto için açlık grevinde olan esirler Halil Avavide ve Raid Reyyan’a destek için açlık grevine başladı.

Filistinli onlarca esir açlık grevine başladı

Filistinli Esir Kulübü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İslami Cihad Hareketi ve Halk Cephesi üyesi esirlerden bir grubun da açlık grevi eylemine katılacağını bildirdi.

Esirler Avavide ve Reyyan’ın serbest bırakılmasını sağlamak için yapılan tüm girişimlerin sonuçsuz kalmasının ardından Avavide’nin dört ayı aşkın bir süredir ve Reyyan’ın 108 gündür açlık grevinde olduğu belirtilmişti.

Esir Kulübü, esir Avavide’nin sağlık durumunun kritik olduğunu ve her geçen gün daha da kötüye gittiğini, her an için hayatını kaybedebileceğini, esir Reyyan’ın sağlık durumunun da tehlikeli olduğunu açıkladı.

İşgal rejiminin daha önce hiçbir esiri 50 günden fazla açlık grevinde bırakmadığına dikkat çeken Esir Kulübü, bugün ise bir esirin dört aydan fazla açlık grevinde olduğunu ve hastaneye naklinin ayrı bir mücadele gerektirdiğini ifade etti.

Esir Kulübü, esirlerin geçen dönemde harcadıkları yoğun çabalara rağmen işgal rejiminin, esirlerin taleplerine olumlu cevap vermemekte ısrar ettiğini söyledi.

Nehhale: Açlık grevindeki iki esirin ölmesi işgalciye pahalıya mal olur

İslami Cihad Hareketi'nin Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Filistinli esirleri tek kişilik hücrelere kapatması ve onlara yönelik baskı uygulamaları karşısında Filistin direnişine ve halkına onlar hakkında üzerlerine düşen görevleri yerine getirme ve evlatlarına sahip çıkma sorumluluğu yüklediğini hatırlatarak, Halil Avavide ile Raid Reyyan isimli esirlerin hayatlarını kaybetmesi durumunda kendilerinin bunu, o esirlerin kasten öldürülmesi sayacaklarını dile getirerek; "Böyle bir şey geçmişte kabul ettiğimiz ilkeler doğrultusunda bize sorumluluklar yükleyecektir." dedi ve böyle bir şeyin işgal rejimini zora sokacağını vurguladı.