Filistinli çocukların dramı: Sadece 6 ayda 350 Filistinli çocuk tutuklandı

Çoğu işgal altındaki Kudüs’ten olmak üzere aralarında yaralıların da olduğu 350 Filistinli çocuğun, son altı ayda işgal güçleri tarafından tutuklandığı açıklandı.

Filistinli çocukların dramı: Sadece 6 ayda 350 Filistinli çocuk tutuklandı

Filistin Esirler Araştırma Merkezi, 2020 yılının ilk 6 ayı içerisinde işgalci İsrail güçleri tarafından tutuklanan Filistinli çocuklarla ilgili bir rapor yayınladı. Yayınlanan raporda, çoğu işgal altındaki Kudüs’ten olmak üzere aralarında yaralıların da olduğu 350 Filistinli çocuğun, son altı ayda işgal güçleri tarafından tutuklandığı belirtildi.

Esirler Araştırma Merkezi sözcüsü Riyad el-Eşkar, işgalci İsrail güçlerinin cinsiyet ayırt etmeksizin Filistinli küçük çocukları hedef aldığını, onlara başta para ve hapis olmak üzere çeşitli cezalar verdiğini söyledi.

Riyad el-Eşkar, korona salgını nedeniyle çocukların hapishanelerde risk altında olduğunu ve serbest bırakılmalarının gerektiğine dair Birleşmiş Milletler de dâhil olmak üzere birçok uluslararası kurum tarafından yapılan çağrı ve itirazlara rağmen İsrail’in çocukları tutuklamaya devam ettiğini belirtti.

İşgalci İsrail'e bağlı Askeri Mahkemelerin Filistinli çocuk esirlere yüksek miktarlarda para cezaları verdiğini belirten Riyad el-Eşkar, işgalci İsrail’in bu ağır cezalarıyla Filistinli çocukların kendi topraklarını koruma hususunda direnişlerini zayıflatmayı ve gözlerini korkutmayı amaçladığını ifade etti.

Riyad el-Eşkar yaptığı açıklamada, zulüm ve baskıda sınır tanımayan işgalci İsrail güçlerinin gecenin geç saatlerinde evlerine baskın düzenleyip Filistinli çocukları tutukladığını ve soruşturma merkezlerinde çeşitli işkenceler yaparak onları tehdit ettiğini açıkladı.

Diğer yandan Riyad el-Eşkar, işgalci İsrail güçleri tarafından tutuklanan Filistinli çocuklar arasında 5 yaralı çocuğun olduğunu ve bunların tutuklanmadan önce yaralandıklarını ifade etti.

İşgalci İsrail'e bağlı Askeri Mahkemelerin Filistinli çocuk esirlere verdiği ağır para cezalarıyla ailelerini zor durumda bıraktığını belirten Riyad el-Eşkar, sadece İsrail’in Ofer Askeri Mahkemesi'nde bu yılın ilk yarısında çocuklara verilen toplam para cezasının 150 bin şekel olduğunu, bunun da yaklaşık 45 bin dolara denk geldiğini belirtti.

Palinfo