Filistin direnişinin sembol ismi Bergusi'den milletvekili seçimleri için Fetih'ten ayrı liste hazırlığı

İsrail hapishanesinde 19 yıldır tutuklu bulunan Filistin direnişinin sembol isimlerinden ve Fetih Hareketi Merkez Komite Üyesi Bergusi'nin, 22 Mayıs'ta yapılması planlanan milletvekili seçimleri için Fetih'ten ayrı bir liste hazırladığı bildirildi.

Filistin direnişinin sembol ismi Bergusi'den milletvekili seçimleri için Fetih'ten ayrı liste hazırlığı

Adının açıklanmasını istemeyen Bergusi'ye yakın bir kaynak yaptığı açıklamada, Fetih'ten ayrı bir liste hazırlamaya karar veren Mervan el-Bergusi'nin kayıt için hazırlıklara başladığını belirtti.

Listenin yarın Filistin Merkez Seçim Komitesine sunulmasının beklendiğini ve Fetih Hareketi yönetimiyle görüşmelerin halen devam ettiğini söyleyen kaynak, "Bergusi, konuyla ilgili açıklama yapacak." dedi.

Söz konusu kaynak ayrıca, milletvekili seçimleri için hazırladığı listeye sadece dışardan destek verecek olan Bergusi'nin Filistin'de temmuz ayında yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimlerinde ise aday olmayı planladığını söyledi.

Bergusi kimdir?

Filistin direnişinin sembol ismi Bergusi, 1987'deki Birinci İntifada'nın önemli aktörlerinden biri olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda 2000 yılındaki İkinci İntifada'da da önemli rol oynayan Bergusi, 2002'den bu yana İşgalci İsrail'de tutuklu bulunuyor.

İşgalci İsrail'in mahkemesi, Bergusi hakkında 5 kez müebbet ve 40 yıl hapis cezası vermişti.

AA