Filistinli gruplar, seçimleri şeffaf ve dürüst bir şekilde yürütmek için aralarında 'şeref anlaşması' imzaladı

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen ulusal diyalog görüşmelerinde tarafların genel seçimlere katılma konusunda şeref anlaşması imzaladığı bildirildi.

Filistinli gruplar, seçimleri şeffaf ve dürüst bir şekilde yürütmek için aralarında 'şeref anlaşması' imzaladı

Fetih Hareketi Seferberlik ve Örgütlenme Komiserliği Basın Sözcüsü Münir El-Cağub yaptığı açıklamada, bugün ikinci turu gerçekleştirilen ulusal diyalog görüşmelerine ilişkin bilgi verdi.

Cağub, "Filistinli gruplar Kahire'deki toplantılarında genel seçimleri tüm aşamalarında şeffaf ve dürüst bir şekilde yürütmek için şeref anlaşması imzaladılar." dedi.

Anlaşmada seçimler ve seçimlerdeki değişikliklerle ilgili kanunlara bağlı kalınacağına vurgu yapıldığına işaret eden Cağub, anlaşmanın, seçim sürecinin yürütülmesini sağlamak, özgürlükleri korumak, seçim sonuçlarına saygı duymak ve üzerinde mutabık kalınan şartlara uyulmasını takip etmek için bir komite oluşturulmasını içerdiğini kaydetti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’da yer alan haberde de birçok farklı Filistinli grubun katıldığı görüşmelerin iki gün süreceği ve seçimlerin yapılmasını kolaylaştıracak adımların atılmasına katkı sağlayacağı ifade edilmişti.

AA