Filipinler'deki kuduz vakaları bu yıl yüzde 23 arttı

Filipinler'de bu yıl Ocak-14 Eylül arasında 354 kuduz vakası ve ölüm kaydedildi.

Filipinler'deki kuduz vakaları bu yıl yüzde 23 arttı

Filipinler Sağlık Bakanlığı'nın (DOH) verilerine göre, Filipinler'de bu yıl Ocak-14 Eylül arasında 354 kuduz vakası ve ölüm kaydedildi. Bu sayı, geçen yılın aynı döneminde kaydedilen 287 vakaya göre yüzde 23'lük bir artışı temsil ediyor.

Kurum Cuma günü yaptığı açıklamada, "Doğrulanan tüm kuduz vakaları ölümle sonuçlandı" dedi ve bu yılki rakamın "gelen raporlara göre değişebileceğini" ekledi.

Bakanlık, Ağustos ayında Metro Manila da dahil olmak üzere ülke genelinde en az 10 bölgede kuduz vakalarında artış görüldüğünü bildirdi.

Filipinler Sağlık Bakanı Teodoro Herbosa, "Sağlık Bakanlığı, halkı kuduz bulaşmasını önlemek için dikkatli ve proaktif olmaya çağırmaya devam ediyor." dedi.

Evcil hayvanların ve virüse maruz kalan kişilerin zamanında aşılanmasıyla kuduzun önlenebileceğini belirten Herbosa, kuduz hastalığını önlemenin en etkili yolunun köpek ve kedilerin aşılanması olduğunu vurguladı.

Nisan ayında, Filipinler Tarım Bakanı Francisco Tiu Laurel, ülkenin yaklaşık 22 milyon köpek ve kediyi aşılamak için yaklaşık 110 milyon pesoya (yaklaşık 1,96 milyon ABD doları) ihtiyaç duyduğunu söyledi.