Cemaat-i İslami Hint’ten, Müslümanlara karşı ‘ayrımcı’ yasaya tepki

Cemaat-i İslami Hind, düzenlediği basın toplantısında, Hindistan'daki Müslüman toplumunu etkileyen vatandaşlık reddi, mülklerin yıkılması ve nefret söylemleri gibi çeşitli olayları sert bir dille kınadı ve bunları Hindistan'ın en büyük dini azınlığına karşı "ayrımcı" ve "insanlık dışı" olarak nitelendirdi.

Cemaat-i İslami Hint’ten, Müslümanlara karşı ‘ayrımcı’ yasaya tepki

Örgüt, Assam'ın Barpeta bölgesinden 28 Bengal Müslümanının Yabancılar Mahkemesi tarafından "yabancı" ilan edilerek geçiş kamplarına gönderilmesini eleştirdi. Müslüman kuruluşlar bu eylemleri "ayrımcı ve insanlık dışı" olarak kınadı ve hukukun usulüne uygun şekilde uygulanmadığını iddia ettiler.

Assam'ın Barpeta bölgesinde en az 28 Bengal Müslümanı, daha önce Yabancılar Mahkemeleri tarafından yabancı olarak sınıflandırıldıktan sonra bu hafta başında tutuklanarak yabancılar geçiş kampına götürüldü.

Cemaat-i İslami Hind'in basın açıklamasında, tarafgir ve siyasi amaçlı bir mahkeme sistemi olarak tanımlanan ve orantısız bir şekilde Müslüman toplumu, özellikle de Miya Bengal Müslümanlarını hedef alan bir mahkeme sistemiyle ilgili endişelere dikkat çekildi.

Cemaat-i İslami Hind, gözaltına alınan kişilerin derhal serbest bırakılmasını talep etti ve Yabancılar Mahkemesi önündeki tüm yargılamaların durdurulmasını istedi. "Yabancılar Mahkemesi'nin taraflı bir şekilde hareket ettiğini ve kararlarının keyfi ve siyasi olarak motive edildiğini düşünüyoruz. Mevcut durum, Müslüman topluluğunun, özellikle de Miya Bengal Müslümanlarının orantısız bir şekilde hedef alındığını gösteriyor" ifadeleri yer aldı.

Müslüman kuruluş ayrıca ülke genelinde nefret suçlarındaki artışı kınadı ve Tripura'daki mezhepsel saldırılar, Haryana'da bir Müslüman göçmen işçinin linç edilmesi ve inek bekçileri tarafından Aryan Mishra'nın öldürülmesi gibi son zamanlardaki birkaç olayı örnek gösterdi. Müslüman topluluğunun "kasıtlı olarak hedef alınmasını" eleştirdiler ve anti-sosyal unsurların kolluk kuvvetleri ve siyasi patronlardan korunma sağladığını iddia ettiler.

Cemaat-i İslami Hind ayrıca suçla itham edilen kişilere ait mülklerin yıkılması eğilimine de şiddetle karşı çıktı; bu uygulamayı "demokratik olmayan, otokratik ve adaletsiz" olarak tanımladılar.

Ayrıca Maharashtra'daki Hindu bir dini liderin Hz. Muhammed ve İslam'a karşı yaptığı son nefret söylemlerini de kınadılar. Yasal işlem ve kişinin derhal tutuklanması çağrısında bulundular ve bu tür açıklamaların toplumsal gerginlikleri alevlendirmeyi amaçladığı endişesini dile getirdiler.

Ayrıca Hindutva politikacılarının kışkırtıcı açıklamalarını kınadılar ve nefreti teşvik eden medya kanallarına karşı sert önlemler alınması çağrısında bulundular. Cemaat-i İslami Hind, Müslüman toplumuna barışı koruma çağrısında bulunarak, tüm vatandaşları bölücü nefret ve şiddete karşı birleşmeye çağırdı.

Kaynak: Maktoobmedia