Ensarullah füzesiyle vurulan İngiliz tankerindeki yangını söndürmek saatler aldı

Aden Körfezi’nde cuma akşamı Husi füzelerinin hedefi olan İngiliz petrol tankeri Marilyn Luanda’da yangın saatlerce süren çalışma sonucu ancak söndürülebildi

Ensarullah füzesiyle vurulan İngiliz tankerindeki yangını söndürmek saatler aldı

Husilerin cuma akşamı Aden Körfezi’ndeki bir İngiliz petrol tankerine isabet eden füzesi gemide büyük bir yangına neden oldu ve yangının kontrol altına alınması saatler sürdü.

Husilerin Yemen’de Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki gemilere yönelik saldırıları bu eylemle tehlikeli bir viraja girdi. Washington ve İngiltere’nin Husilerin gücünü kırma umuduyla başlattığı saldırılara rağmen, Ensarullah ABD ve İngiltere'ya karşı direnişini sürdürmekte kararlı gözüküyor.

Washington dün erken saatlerde misilleme saldırıları düzenleyerek fırlatılmaya hazır bir füzeyi hedef aldı. Saldırıyı doğrulayan Husiler, saldırının Hudeyda’nın kuzeyindeki Ras İsa Limanı yakınındaki bir bölgeyi hedef aldığını belirttiler.

Husiler, 19 Kasım’dan beri Kızıldeniz ve Aden Körfezi’nde yaklaşık 34 eylem gerçekleştirdi. İşgalci İsrail'in gemilerinin Tel Aviv limanlarına gidip gelmesine engel olmak için eylemler başlattığını söyleyen Husiler, daha sonra saldırı listesine ABD ve İngiltere gemilerini de ekledi.