Hartum'da Sudan Ordusu ve HDK arasında çatışmalar yeniden başladı

Sudan’ın başkenti Hartum’un çeşitli bölgelerinde güçlü patlama sesleri duyuldu

Hartum'da Sudan Ordusu ve HDK arasında çatışmalar yeniden başladı

Görgü tanıkları, Sudan'ın başkenti Hartum'un merkezindeki mahallelerde güçlü patlamaların meydana geldiğini açıkladı. Bu şiddetli patlamalar, Bahri şehrinin çeşitli mahallelerinde Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında şiddetli çatışmaların patlak vermesiyle meydana geldi.  Geçen yılın Nisan ayında başlayan çatışmalardan bu yana en şiddetli olay olarak tanımlandı.

Son dönemde, çatışan taraflar arasında askeri hareketlilik azalmıştı. Ancak Umdurman şehrinde sınırlı çatışmalar sürüyordu. Kereri Direniş Komiteleri Koordinasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Helfaya banliyösü sınırında, Sudan ordusunun El Kadrou Kampı yakınlarında hafif ve ağır silahlar kullanılarak şiddetli çatışmalar yaşandı. Yerel bir kaynağın Şarku’l Avsat’a verdiği bilgiye göre hedef bölgede yoğun siyah duman bulutlarının yükseldiğini söyledi.

Kaynak, Bahri'nin kuzeyinde el-Samrab, el-Kadru ve Ebu Halime bölgelerinde, taraflar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ekledi. Ayrıca, bu bölgelerde Sudan ordusuna ait insansız hava araçlarının, HDK’ye ait askeri araçlara ve sabit noktalara saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi. Diğer görgü tanıkları, Hartum Bahri'de orduya ait silah ve mühimmat depolarının çevresinde çatışmaların devam ettiğini ifade etti.