BAE İşgalci İsrail'e yatırım için 10 milyar dolar aktarıyor

Globes isimli ekonomi gazetesinin haberinde İşgalci İsrail'in Cumhurbaşkanı Hertzog'un BAE'ye düzenlediği ziyaretin, bu ülkenin işgalci israil nezdinde yatırım projelerini devreye sokması konusunda durgun suları harekete geçirdiği ifade edildi. 

BAE İşgalci İsrail'e yatırım için 10 milyar dolar aktarıyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İşgalci İsrail'de ve özellikle özel şirketler bünyesinde yatırım çalışmaları için milyarlarca dolar tahsis etmek ve bunun için çalışmaları başlatmak niyetinde olduğunu dile getirdi. 

Globes isimli ekonomi gazetesinin haberinde İşgalci İsrail'in Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog'un BAE'ye düzenlediği ziyaretin, bu ülkenin işgalci israil nezdinde yatırım projelerini devreye sokması konusunda durgun suları harekete geçirdiği ifade edildi. 

Gazetenin haberinde BAE'nin İsrail işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmesinden sonra onun nezdinde 10 milyar dolarlık bir yatırım projesi geliştirdiği ancak İsrail hükümetlerindeki istikrarsızlık sebebiyle bu projesini geri çektiği ifade edildi. 

Gazete, İşgalci İsrail'de istikrarlı bir hükümet kurulması üzerine BAE'nin söz konusu projesini yeniden devreye sokmaya karar verdiğini ve bu yıl içinde özellikle gelişmiş teknolojiyle ilgili şirketler nezdinde 200 milyon dolarlık yatırımla başlamak istediğini dile getirdi. 

Gazete ayrıca, İşgalci İsrail'in cumhurbaşkanının BAE ziyaretine katılan iş adamlarından Nation Central teknoloji şirketinin genel müdürü Avi Hasson'un, BAE'nin finansmanıyla İsrail şirketlerini harekete geçirmek için önlerinde çok iyi bir fırsat bulunduğunu ve bu yatırımın BAE'nin İsrail'le ilişkilerini güçlendirmek için stratejik bir adım niteliğinde olduğunu dile getirdiğine dikkat çekti. 

Yatırımların enerji, sanayi, alt yapı, uzay, sağlık ve çevre sektörlerine dağıtılacağı belirtildi.