El-Hatib: Aksa’yı Yahudileştirme virüsünden arındıracak kurtarıcılara ihtiyaç var

Filistin 1948 İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, mübarek Mescidi Aksa’nın, kendisini İşgalci israil’in pisliğinden temizleyecek ve oradaki Yahudileştirme virüsünü yok edecek kurtarıcılara ihtiyaç duyduğunu belirtti.

El-Hatib: Aksa’yı Yahudileştirme virüsünden arındıracak kurtarıcılara ihtiyaç var

Filistin halkının her daim teyakkuzda olması gerektiğini belirten Hatib, “Halkımız, bugüne kadar Mescidi Aksa’ya yönelik kötü niyetli girişimleri boşa çıkardığı gibi bundan sonra da bu manadaki her türlü planı bozmayı sürdürecektir.” açıklamasında bulundu.

Kudüs ve Mescidi Aksa’nın bütün Müslümanların davası olduğuna işaret eden Şeyh Hatib, İşgalci israil’in işgal adımlarına karşı dik duruşuyla Filistin’e destek verdiği için Ürdün devletine ve halkına teşekkür etti.

İşgalci israil’in Filistin topraklarındaki dini ve tarihi eserleri Yahudileştirmeyi hedeflediğini vurgulayan Filistin 1948 İslami Hareketi'nin önde gelen isimlerinden olan Şeyh Hatib, “Mescidi Aksa yalnız Müslümanlarındır ve öyle kalacaktır.” ifadelerini kullandı.

Şeyh Hatib, Mescidi Aksa’nın miraç gecesinde efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) bütün peygamberlere namaz kıldırdığı mescit olduğunu hatırlatarak, “Burada, bir Yahudi Tapınağı veya Süleyman Mabedi olmayacaktır. Böyle bir şeyin olmasına izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bazı Körfez ülkelerinin ve bölgedeki birtakım grupların İşgalci israil’le kültürel normalleşme sürecini başlattığını söyleyen Şeyh Hatib, işgal rejiminin Mescidi Aksa üzerinde hayal ettiği sinsi planlara alet olmama uyarısında bulundu.

Şeyh Kemal El-Hatib, Müslümanların içine sızan bazı İşgalci israil işbirlikçilerinin Mescidi Aksa’nın yakınındaki evleri satın alma veya el koyma girişimlerinin olduğunu söyledi.

İkiyüzlü kimselerin Kudüs’e faydası dokunamayacağının altını çizen, Filistin davasının yılmaz savunucularından Şeyh Hatib, “İşgalci İsrail’e hizmet edenler, Mescidi Aksa'ya hizmetkâr olamaz.” değerlendirmesini yaptı.

Uzun bir aradan sonra Mescidi Aksa’nın ibadetlere açılmasıyla da alakalı açıklamalarda bulunan Şeyh Hatib, bu kararın sevindirici olduğunu ancak yeterli gelmediğini belirterek, Aksa’nın işgalden kurtarıldığı günün yeryüzündeki bütün Müslümanların bayramı olacağını söyledi.

 Şeyh Kemal El-Hatib sözlerinin sonunda, Filistin halkının, şartlar ne olursa olsun işgal altındaki Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı müdafaa etmekten geri durmayacağını vurguladı.

İslami Vakıflar Dairesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Mescidi Aksa'nın 23 Mart'tan itibaren kapatılması kararı almıştı.

İşgalci israil'in işgali altındaki Kudüs'te bulunan Mescidi Aksa'da yüzlerce Filistinli, evlerinden getirdikleri seccade ile sosyal mesafeye uyarak sabah namazı kıldı. Mescidi Aksa'ya akın eden Filistinliler tekbir getirerek, "Canımız kanımız sana feda olsun ey Mescidi Aksa" sloganı attı.

palinfo