Mladenov’un ekibi Gazze’de Hamas liderleri ile görüştü

Hamas liderleri, Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barışı Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov ile bir görüşme gerçekleştirdiler.

Mladenov’un ekibi Gazze’de Hamas liderleri ile görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov, Gazze’de İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye ve Hamas liderleriyle görüştü.

Görüşmede hazır bulunan bir kaynak, Hamas liderlerinin Mladenov’a işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin maruz kaldıkları ihlaller hakkında bilgi verdiğini ve BM’nin duruma müdahale etmesini istediğini söyledi.

Mladenov, bu sabah Beyt Hanun “Erez” Kapısı’ndan giriş yaparak Gazze’ye ulaştı.

Mladenov’un Gazze’ye yardımcılarıyla birlikte geldiği ve birkaç saatlik ziyaretin ardından yine bugün Gazze’den ayrılacağı kaydedildi.

Mladenov’un Gazze ziyaretinin Mısır, Katar ve BM’nin Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinde “sert araçlara” başvurulmaması karşılığı Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın hafifletilmesi için harcadığı çabalar kapsamında gerçekleştiği belirtildi.

Hamas, Mısır güvenlik heyetinin arabuluculuğu sayesinde varılan ateşkes anlaşmasıyla ilgili takvimi beklediğini açıklamıştı.

BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı hafifletme ve ateşkesin sağlanması çabaları kapsamında geçen ay Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye’yle görüşmüştü.

Mladenov’un göreve başlamasından bu yana Gazze’yi birçok kez ziyaret ettiği ve planlı olmayan ziyaretlerinin kısa sürdüğü kaydedildi. (Filistin Enformasyon Merkezi)