ABD, Hizbullah finansmanı hakkında bilgi verene 10 milyon dolar ödül verecek

ABD, Lübnan'da Hizbullah örgütünün finansmanını sekteye uğratabilecek kişi ya da kurumlara 10 milyon dolara kadar ödül vereceğini açıkladı.

ABD, Hizbullah finansmanı hakkında bilgi verene 10 milyon dolar ödül verecek

ABD’nin Terörizmin Finansmanıyla Mücadeleden Sorumlu Hazine Bakanı Yardımcısı Marshall Billingslea, Washington’un Hizbullah’ın finansmanı hakkında bilgilere ulaşmaya çalıştığını ve Hizbullah’ın mali faaliyetlerden sorumlu Edham Tabajah, Ali Şerara ve Muhammed Bazi isimli üç liderinin tutuklanmasına yardımcı olacak bilgileri getirenlere 10 milyon dolar para ödülü vereceğini duyurdu.

Ödül alacakların; verecekleri bilgilerle Hizbullah'a bağışta bulunanların, örgütün mali işlemlerini kolaylaştıran kurumların, Hizbullah tarafından kontrol edilen şirket ya da yatırımların, örgüt adına faaliyet gösteren şirketlerin tespit edilmesini sağlamaları gerekiyor.

ABD Terörle Mücadele Koordinatörü Nathan Sales, bu ödüllerin ilk kez açıklandığını söyledi. Dışişleri Bakanlığı tarafından ödül programı duyurusu, Washington’un Hizbullah’ın Lübnan hükümetinde artan rolü hakkında giderek daha fazla endişe duyması nedeniyle ortaya çıktı. (BBC)