Devlet devlet olsa.../ İbrahim Kızar

Kendini ülkenin sahibi gören, azgın azınlıktan, adları sanları ne olursa olsun milletin, halkın bir kısmını tercihlerinden dolayı, yargı ile tehdit etmelerine müsade etmez. Devlet gerçekten devlet ve dolayısıyla hükümet makamında olanlar, layıkı ile hükümet edebilselerdi; Katiller kaldıkları yerden yüzsüz yüzsüz hergün sosyal medyada boy gösteremezlerdi

Devlet devlet olsa.../ İbrahim Kızar

İnsan bazen yazmak yada yazmamak arasında tereddüt edebiliyor, çoğu vakada insan boşver kalsın değmez dese de, bazı vakalar uzun süre insanın zihnini meşgul etmektedir. Zihni rahatlatma şekillerinden biri vakayı konuşmak ise de bir şeklide yazmaktır. Bende bazı vakaları yazmayı tercih edenlerdenim.

Başlığımız ağır gelebilir, fakat görüp duyduklarımız, duyup okuduklarımız başlığın gerekli olduğunu bize göstermektedir.

Devlet gerçekten devlet ve dolayısıyla hükümet makamında olanlar, layıkı ile hükümet edebilselerdi; geldiği bölgeden dolayı,bir futbol takımı gece boyunca kaldığı otel içerisinde ırkçı, faşist sloganlar ile kuşatılmaz, emniyet güçleri ve vali böyle bir olaya fırsat vermezdi.

Futbol sahasında, tribünlerde, halkın zihninde yaptıkları hala canlı duran, kişiler ve adam kaçırma ve kaybettirme gibi, kötü bir geçmişe sahip olan araba afişlerinin sallandırılmasına, direk olarak bir futbol takımının oyuncu ve taraftarlarının ölüm ile tehdit edilmesine izin verilmez, bu işi yapanların peşi brakılmaz, yargı yolu ile bedeli mutlaka ödetilirdi.

Futbol maçına gelmiş çocuklara, gençlere zorla bazı sözler söylettirilmez, dövülmez. Söylettirenlere ve dövenlere yargı yolu ile gerekli bedel ödetilirdi.

Bütün yaşanalara rağmen, maçı iptal etmeyen hakemler, ev sahibi takım cezasız bırakılmaz, hakemler hakemlik işini birdaha yapamayacak şekilde lisansları iptal ev sahibi takım hükmen mağlup sayılmakla beraber örnek ceza teşkil edecek şekilde ligden men edilirdi.

Olayları gördükleri halde mudahele etmeyen ihmali görülen emniyet müdürü ve vali muhakkak görevden alınırdı. Görevini yapmayan görevde kalmamalı.

Devlet gerçekten devlet ve dolayısıyla hükümet makamında olanlar, layıkı ile hükümet edebilselerdi;

Sosyal medya, basın ve yayın yolu ile yalan bilgi yayanların, iftira atanların, bile bile yalan söyleyenlerin, fitne çıkaranların, halkı kin ve düşmanlığa sevkedenelerin peşine düşer yargı yolu ile gerekli cezalandırmayı yapar, işin gerçeğini suçu işleyene alanen itiraf ettirdikten sonra, bu işi yapan televizyon, gazete ,haber sitesi ise bir daha açılmamak üzere kapatılır, şahısların ise yaptıkları işi yapmaları kesinlikle yasaklanırdı.

Bu işi yapanlar siyasi bir etikete sahipiseler kesinlikle siyaset yapmalarına izin verilmezdi.

Devlet gerçekten devlet ve dolayısıyla hükümet makamında olanlar, layıkı ile hükümet edebilselerdi;

Kendini ülkenin sahibi gören, azgın azınlıktan, adları sanları ne olursa olsun milletin, halkın bir kısmını tercihlerinden dolayı, yargı ile tehdit etmelerine müsade etmez. Milleti, az kaldı yargılanacaksınız, diye tehdit edenlerin yakalarına yapışır, mahkemelerin önüne çıkarır ve siz kim oluyorsunuz da halkın çoğunluğunu tercihlerinden dolayı tehdit ediyorsunuz derdi.

Çok örnek var, sanırım meram anlaşılmıştır.

Son olarak; Devlet gerçekten devlet ve dolayısıyla hükümet makamında olanlar, layıkı ile hükümet edebilselerdi; Katiller kaldıkları yerden yüzsüz yüzsüz hergün sosyal medyada boy gösteremezlerdi.

Keşke devlet devlet olsa ve hükümet layıkı ile hükümet edebilse idi.

Allaha emanet olun