Cenin'de çatışmalar... İşgalci tutuklama kampanyasını sürdürüyor

Siyonist işgal güçleri dün gece ve bugün sabah işgal altındaki Batı Şeria'nın ve Kudüs'ün muhtelif bölgelerine baskınlar düzenleyerek tutuklamalar gerçekleştirdi. Baskınlar silahlı çatışmalara da neden oldu. 

Cenin'de çatışmalar... İşgalci tutuklama kampanyasını sürdürüyor

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde olan Cenin'in kuzeydoğusunda yer alan El-Celeme askeri kontrol noktasında işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar meydana geldi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre El-Celeme kontrol noktasında Filistinli direnişçiler işgal güçlerine ateş etti. Bazı direnişçiler de boru dirseklerinden elde edilen el yapımı patlayıcılar attılar. 

Cenin'in güneyindeki Ya'bed kasabasının yakınında bulunan Dutan Kulesi kontrol noktasında da direnişçiler işgal güçlerinin üzerine patlayıcı boru dirsekleri attılar. Burada kontrol noktasında toplanan işgalci askerlerle Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar meydana geldi. 

İşgal güçleri gerek El-Celeme civarında ve gerekse Ya'bed'de evlere baskınlar düzenleyerek geniş çaplı aramalar yaptılar. İşgalcilerin Celbu Hapishanesi'nden kaçmış olan ve henüz ele geçirilemeyen son iki esiri bulma amacıyla bu aramaları yaptıkları ifade edildi. 

Salim askeri kampı yakınında bulunan ve henüz kimliği belirlenemeyen bir Filistinli gencin işgal güçleri tarafından tutuklandığı bildirildi. 

El-Celeme köyü ahalisinden Abdülkerim Ebu Ferha isimli bir gencin de 1948 Toprakları içinde bulunduğu bir sırada tutuklandığı haber verildi. 

Ramallah'ta özgürleştirilmiş eski esirlerden Hamdi Hasaneyn Ramane evine baskın düzenlenerek tutuklandı. 

İşgalciler Beir Zeit Üniversitesi öğrencisi Kassam Abid'i de tutukladılar. 

Ramallah'ın batısındaki Beytu Likya'da Edib ve Hani Mufarice isimli kardeşleri evlerine baskın düzenleyerek tutukladılar. 

El-Halil'de özgürleştirilmiş eski esirlerden Hicazi El-Kavasimi ile onun kız kardeşinin oğlu İsmail El-Ca'beri'yi tutukladılar. 

İşgalciler bunların dışında da birçok yere baskın düzenledi ve bazı kişileri tutukladılar. Baskın düzenledikleri yerlerin bazılarında da çatışmalar vuku buldu.

İLKHA