Hamas, Filistin Yönetimi'ni yahudileştirme karşısındaki acziyete son vermeye çağırdı

Hamas, Filistin Yönetimi'ni işgal rejiminin Batı Şeria bölgesindeki yahudileştirme faaliyetleri, karşısında sürdürdüğü sessizliğe ve sergilediği acziyete artık son vermeye çağırdı. 

Hamas, Filistin Yönetimi'ni yahudileştirme karşısındaki acziyete son vermeye çağırdı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi'ni işgal rejiminin Batı Şeria bölgesindeki yahudileştirme faaliyetleri, yerleşim merkezlerini genişletme projeleri karşısında sürdürdüğü sessizliğe ve sergilediği acziyete artık son vermeye çağırdı. 

Hamas'ın resmi sözcülerinden Abdüllatif El-Kanu', bugün (30 Kasım Salı) yaptığı basın açıklamasında İsrail işgal rejiminin Batı Şeria bölgesinde sekiz yeni yahudi yerleşim planını onayladığını hatırlatarak bütün bu projelerin Filistin halkına, onun toprağına ve kutsal varlıklarına yönelik olarak sürdürülen savaşın bir parçası olduğuna dikkat çekti. 

El-Kanu', işgal rejiminin Batı Şeria bölgesinde ve işgal altındaki Kudüs'te yahudileştirme faaliyetlerini artırmasının ve son dönemde sekiz yeni projeyi onaylamasının Filistin Yönetimi'nin sürdürmekte olduğu sessizliğe ve acziyete son vermesini gerektirdiğini vurguladı. 

El-Kanu', işgal rejimini bu yahudileştirme politikasına ve Filistin halkına karşı büyük suçlar işlemeye son vermek, projelerini iptal etmek zorunda bırakmak için direnişi daha da artırmak gerektiğini dile getirdi.