Büyük bir diriliştir Diyarıbekir

Üzerinize çöken ümitsizliğin siyah bulutlarından sıyrılmak için, daha da önemlisi, Peygamber Aleyhisselam’a birazcık daha yaklaşmak ve Muhammedi bir hava teneffüs etmek için mutlaka Diyarıbekir’e, Diyarı İman’a, Diyarı İslam’a bekliyoruz.

Büyük bir diriliştir Diyarıbekir

Aslında Müslüman olduğu günden bu yana bir daha küfrün eline düşmemiş, bir kere bile düşman işgaline uğramamış bir sahabeler şehridir Diyarıbekir.

Birçok açıdan Ümmetin ilim ve irfan merkezlerinden biri olma özelliğini hep sürdüre gelmiştir.

Son on beş yıldan bu yana da İslam adına ciddi bir kimlik ibrazında bulunmuş, taşıdığı enerjiyi dışa vurmuştur. Söylediğimiz gibi son on beş yıldan bu yana İslam’a yapılan saldırılara ilk ve en sert cevap Diyarıbekir’den gelmiş, böylesi durumlarda gözler artık hep buraya çevrilmeye başlanmıştır.

Meydanlarda gerçekleştirilen etkinlikler meselenin sadece bir yönüdür. Bunlarla birlikte Peygamber Aleyhisselam’ı en ideal bir şekilde anlamak için ne gerekiyorsa yapılmakta ve Türkiye geneline yayılıp yansıtılmaktadır.

İdeal anlamda da İslam’ın öngördüğü gibi her şey ulemânın önderliğinde yürütülmektedir.

Bütün bu çalışmalarda merkeze Peygamber Efendimizin konuyor olması ümmetin muhtaç olduğu çizginin belirlenişine de ayrı bir güven ve güzellik katmakta, bu noktadan Türkiye geneline güzel bir örneklik sergilenmekte.

Yaşanan krizler karşısında Diyarıbekir basiret ve feraset örneği sergilemeyi sürdürmekte, bu güzel çizgi ve tavır ülkenin dört bir yanından takdir ve hayranlıkla izlenmektedir.

Durum böyle olunca Diyarıbekir’in de Türkiye genelindeki Müslüman kardeşlerinden haklı bir beklentisi vardır:

Hiç olmazsa Nisan ayındaki büyük etkinlikte onları yanlarında görmek istiyor. Haklı bir beklenti değil midir? Gerek Türkiye dahilinde gerek dünya genelinde Müslümanlara kötü bir şey olduğunda ilk sesi veren, ilk önce ayağa kalkan Diyarıbekir bunu fazlasıyla hak ettiği gibi aslında dışardaki Müslümanlar için bu bir yükümlülüktür.

O halde yarın 28 Nisan Pazar günü Nevruz alanında yapılacak olan Peygamber Aleyhisselam’ı anlama ve sünnetini yaşama etkinliğine bu şuur ile herkesi bekliyoruz. Bu defa onun Ahlak ve Adaleti anlatılacak.

Ümmet olmanın ne anlama geldiğini bir nebze olsun tatmak için, son zamanlarda İslami açıdan bozulan morallerinizi düzeltmek için, üzerinize çöken ümitsizliğin siyah bulutlarından sıyrılmak için, daha da önemlisi, Peygamber Aleyhisselam’a birazcık daha yaklaşmak ve Muhammedi bir hava teneffüs etmek için mutlaka Diyarıbekir’e, Diyarı İman’a, Diyarı İslam’a bekliyoruz.

Mehmet Göktaş / Dogruhaber