Bu kurbanları almaya dünyanın tüm servetleri yetmez / Mücahid Haksever

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak bir kurban pazarı daha kuruldu. Gazze Kurban Pazarı’nda henüz bir yaşına dahi girmemiş annelerinin süt kuzuları vardı. Bu pazarda yerini alabilmek için yüz milyonlar can atar. Ama Allah buna Gazzeli Müslümanları layık gördü, onlara nasip etti.

Bu kurbanları almaya dünyanın tüm servetleri yetmez / Mücahid Haksever

Kurban kelimesi, Arapça “Qarube” fiilinden türetilmiştir. Anlam olarak yakınlaşmak demektir. Kurbandaki gaye ayeti kerimenin de ifadesiyle, hayvanın etinden kanından istifade etmek değildir. Bundan amaç, takvadır, Allah’a yaklaşmaktır.

Kurban bayramı vesilesiyle hayvan pazarları tıklım tıklım… Milyonlarca kurbanlık hayvan, pazarlarda görücüye çıkmış. Bu pazarlara akın eden insanların tek amacı, Rablerini razı etmek, dini bir vecibeyi yerine getirmektir. Bilindiği gibi kurban, senede bir defa kurban bayramında icra edilir.

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak bir kurban pazarı daha kuruldu. Bu kurbanların içinde henüz bir yaşına dahi girmemiş süt kuzularından tutun, ellili, altmışlı, yetmişli yıllara varıncaya kadar, her yaşta kurbanlar… Bu pazardaki kurbanlar dünyanın en pahalı kurbanları. Bu kurbanları almaya, dünyada hiçbir maddi güç yetmez. Dünyanın tüm altınlarını, elmaslarını toplasanız bu kurbanlardan birini alamazsınız. Ve yeryüzünde bu kurbanlardan daha makbul bir kurban yoktur. Bu kurbanların Allah’a yaklaştırması gibi hiçbir kurban, sahibini Allah’a yaklaştırmamıştır. Bu kurban pazarı Gazze’deki kurban pazarıdır.

Gazze’deki kurban pazarındaki bu şühedanın oluşturduğu bu Pazar, ne mübarek bir pazardır. Bu pazarda yerini alabilmek için yüz milyonlar can atar. Ama Allah buna Gazzeli Müslümanları layık gördü, onlara nasip etti. Bir ömür boyu kamil imana sahip müminlerin her namazlarında gözyaşları içinde arzu ettiği o yüce şehadet mertebesine ulaşmak ne büyük lütuf. Döktükleri mübarek kanlar, bu dünyada milyonlarca lalenin açmasına vesile olduğu gibi, Ahirette de onları Allah’ın ateşinden koruyacaktır. Gazze’deki kardeşlerimizin kestiği bu kurbanların manevi sevabı, hayatta oldukları sürece kesecekleri tüm kurbanlardan daha efdaldir. Varsın Gazze’de kurban edecek hayvan bulamasınlar. Rabbim onlardan bu kurbanları ahseni kabul ile kabul edecektir inşallah. Rabbim o pazardaki kurbanlar arasında yer almayı bizlere de nasip etsin inşallah.

Bu vesileyle, başta Filistinli kardeşlerim olmak üzere, yeryüzünde Allah dini için vurulan şehit aileleri, tutuklular ve muhacirlerin bayramlarını tebrik ediyorum.