Biden-Trump yüzleşmesinde soykırımcı işgal rejimine destek yarışı

ABD başkanlık seçimleri öncesinde Joe Biden ve Donald Trump arasındaki ilk yüz yüze tartışma gerçekleşti. Ancak, ikilinin soykırımıcı terör rejimine desteği oldukça dikkat çekiciydi.

Biden-Trump yüzleşmesinde soykırımcı işgal rejimine destek yarışı

Siyonist terör rejiminin Gazze'ye yönelik bararca saldırılarının dozu ve şiddeti her geçen gün artarken, katledilenlerin sayısı da 37 bini aştı.

Tüm dünya yaşanan katliamları dehşetle izlerken emperyalist ABD’nin seçimlere hazırlanan iki başkan adayı ise soykırımcı terör rejimine destek yarışı yaptı.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak Başkanlık seçimleri öncesi, seçimde başkan olabilmek için yarışacak Demokrat Partili Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump açık oturumda kozlarını paylaştı.

CNN'nin Atlanta merkezindeki stüdyosunda gerçekleşen seçim tartışmasında iki rakip karşı karşıya geldi ve birçok başlıkta görüşlerini paylaştı.

Oturumun başlıklarından biri de elbette ki Orta Doğu ve soykırımcı terör rejimine karşı yürütülen Aksa Tufanı ve Gazze'de yaşanan vahşet oldu.

Seçim oturumunu yöneten Moderatör Bash, israil-Gazze başlığını sormadan önce şöyle bir açıklama yaptı:

“Ekim ayında HAMAS, israil'e saldırdı, binlerce insanı öldürdü ve yüzlerce rehine aldı. Hâlâ hayatta oldukları düşünülen 5 Amerikalı da bu rehineler arasında. israil'in tepkisi binlerce Filistinliyi öldürdü ve Gazze'de insani bir krize yol açtı.

Başkan Biden, bu çatışmayı çözmek için bir öneri sundunuz. Ancak şu ana kadar HAMAS, kalan rehineleri serbest bırakmadı ve israil Gazze'deki askeri saldırısını sürdürüyor. Dolayısıyla, HAMAS'ı ve israil'i savaşı sona erdirmeye ikna etmek için ekstra ne gibi kaldıraçlar kullanacaksınız?”

İşte bu soru sonrası iki emperyalistin "israil'e daha çok kim destek verdi" yarışı da başladı.

“israil’e en büyük desteği veren biziz”

Biden, israil’e fazlasıyla destek verdiklerine söyleyerek sözlerine başladı. "israil'in ihtiyacı olan bütün silahları verdim. İran, israil'e saldırdığında israil'i biz kurtardık. israil'e en büyük desteği veren biziz” dedi.

Trump ise Biden’ın bölgede yaşananlar için yetersiz kaldığını şu şekilde ifade etti:

“İsrail'e işi bitirmeleri için izin verilmesi lazım. Biden, Filistinli gibi (Filistinlileri zayıf gördüğünü belirten bir ifadeyle) oldu.” 

Açık oturum iki lider için kozlarını paylaştıkları bir arena oldu. Ancak, aylardır masum Filistinlileri öldüren İsrail’i desteklediklerini kanıtlama çabasına girdikleri de görüldü.