BAE'de normalleşmeye itiraz edene 10 yıl hapis cezası

BAE Normalleşmeyle Mücadele Birliği üyesi ve gazeteci Hamed eş-Şamisi yaptığı açıklamada, ülkede İsrail ile normalleşme karşıtı seslerin yükselmemesinin nedenini Abu Dabi'nin baskıcı politikaları ve hapis cezaları olduğunu söyledi.

BAE'de normalleşmeye itiraz edene 10 yıl hapis cezası

BAE'nin Siyonist İsrail ile girdiği normalleşme sürecine karşı mücadele için kurulmuş olan Birleşik Arap Emirlikleri  Normalleşmeyle Mücadele Birliğinden Hamed eş-Şamisi, Körfez halklarının İsrail'le normalleşmeye karşı olduğunu, ancak Abu Dabi yönetiminin yıllardır yürüttüğü güvenlik politikası sonucu BAE'de normalleşme karşıtı seslerin yükselmesinin engellendiğini söyledi.

Şamisi, "BAE yönetimi, politikalarına itiraz etmeyi doğrudan suç sayan yasalar çıkardı. Bu suçun da 10 yıl hapis ve bir milyon dirhem (272 bin dolar) para cezası var." dedi.

BAE'nin baskıcı politikalar ile halkı sindirdiğini ifade eden Şamisi, "Emirlik halkı içeride kelepçeli durumda. Eğer görüşleri devletin politikalarına ters ise bunları ifade edemezler. BAE yönetimi faklı görüşlere sahip birçok insanı gözaltına aldı." diye konuştu.

AA