BAE- İsrail arasındaki normalleşme uzaya da taşındı

BAE, İsrail arasındaki 'normalleşme', uzaya da taşındı. 25 Eylül’de Kazakistan’dan fırlatılacak Soyuz uzay aracında İsrail’li kadın astronot Jessica Meir ile BAE’li astronot Hazzaa Ali Almansouri de yer alacak.

BAE- İsrail arasındaki normalleşme uzaya da taşındı
BAE- İsrail arasındaki normalleşme uzaya da taşındı
BAE- İsrail arasındaki normalleşme uzaya da taşındı

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki normalleşme süreci, uzaya da taşındı. 25 Eylül'de Kazakistan'dan fırlatılacak Soyuz uzay aracında İsrail'li kadın astronot Jessica Meir ile BAE'li astronot Hazzaa Ali Almansouri de yer alacak.

Abu Dabi-Tel Aviv arasında normalleşme

25 Eylül'de, Kazakistan'dan fırlatılacak Rus yapısı Soyuz uzay aracında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ilk astronotu ile İsrailli kadın astronotun yer alması, Abu Dabi ile Tel Aviv yönetimleri arasında yeni bir normalleştirme yöntemini başlatacak.

İşgalci İsrail gazetesi Jarusalem Post, dün uzaya İsrail işgal yönetiminin bayrağını taşıyacak olan ve Soyuz uzay aracına Kozmonot Oleg Skripochka ile beraber pilotluk yapacak olan NASA astronotu Jessica Meir'in fotoğrafını yayınladı. Uzaya gidecek ekibin içinde BAE'nin ilk astronotu Hazza Ali Almansouri de yer alacak.

BAE'li astronot Almansouri'nin şu anda, Rusya'nın Yıldızlar Şehrindeki Gagarin Uzay Eğitim Merkezi'nde eğitim gördüğü bildirildi.

İsrailli astronot Jessica Meir ve BAE'li astronot Mansouri bir haftalığına Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) kalacak ve insanlı uzay aracı Soyuz mürettebatı ile Dünya'ya geri dönecek.

BAE, İşgal yönetimi ile normalleşmede Körfez ülkelerinde birinci sırada

Trump'ın ABD yönetiminin başına geçmesiyle birlikte BAE, işgal devleti İsrail ile olan resmi ilişkilerinde uzun bir yol kat etti. Mısır'ın darbeci lideri Sisi'n öncülük ettiği, “İsrail'le normalleşme ilişkilerinde BAE'nin Suudi Arabistan ve Bahreyn'den daha hızlı yol katettiği görüldü.

Abu Dabi ve Tel Aviv hükümetleri arasındaki ilişkiler, son aylarda eşi benzeri görülmemiş bir gelişmeye tanık olduğu ve her iki ülke arasında diplomatik ve gizli toplantıların düzenli olarak yapıldığı görüldü. İki ülke arasında hızlı gelişen ilişkilerin ticaret ve ekonomiye de yansırken; iki ülke arasında ortak askeri tatbikatların düzenlenmesi, ‘'havadaki normalleşme'ye de yansıdı.