Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimiz bizi 15. defa sandıkta birinci yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 778 belediye başkanlığı kazandığını belirterek, "Milletimiz bizi 15. defa sandıkta birinci yaptı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimiz bizi 15. defa sandıkta birinci yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yaptı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

"Milletimiz bugün bizi 15. defa sandıkta birinci yaptı"

Aziz milletim, sevgili Ankaralılar değerli kardeşlerim sizleri muhabbetle selamlıyorum. Sevginiz, muhabbetiniz, desteğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 

Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Biz sadece ve sadece Rabbimin huzurunda eğiliriz. Davamıza ve milletimize hizmet dışında bir gaye taşımadık. Milletimiz 1994 yılındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan beri yanımızda oldu. 

AK Parti olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinden bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerinden ve halk oylamalarından bizi hep birinci olarak çıkartan milletimin her bir ferdine şükranlarımı dunuyorum. Milletimiz bugün bizi 15. defa sandıkta birinci yaptı.

"778 belediye başkanlığı kazandık"

AK Parti olarak tek başımıza veya Cumhur İttifakı ile seçime girdiğimiz yerlerde şu an itibarıyla 16 büyükşehir, 24 il, 538 ilçe ve 200 belde olmak üzere 778 belediye başkanlığı kazandık. Bu da ülkedeki belediyelerin yaklaşık yüzde 56'sının AK Parti tarafından yönetileceği anlamına geliyor. 

Cumhur İttifakı'nın oy oranı 24 Haziran seçimlerine yakın bir seviyede bulunmaktadır. Bizi sandıkta birinci yapan milletime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'ye Cumhur İttifakı'na sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Çok önemli bir konuyu özellikle ifade etmek istiyorum. Beka meselesi konusundaki hassasiyetimize sahip çıkan tüm vatandaşlarıma, özellikle Kürt kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Eksiklerimiz varsa bunları düzeltmek boynumuzun borcudur"

Bu seçimde arzu ettiğimiz neticeleri alamadığımız yerlerdeki sonucun tek sebebini, milletimize kendimizi yeterince anlatamamış, gönüllere yeterince girememiş olmamız olarak görüyorum. Bazıları kendini darı ambarında sanıyor. Şunu bilmeleri lazım, 4,5 yıl bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı mı, AK Parti iktidar mı, dolayısıyla Cumhur İttifakı olarak parlamentoda mıyız? Bu yolda nasıl şu ana kadar geldiysek yine bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.

Eksiklerimiz varsa bunları düzeltmek boynumuzun borcudur. Bunu halkımızda arayamayız. Kendimizde arayacağız. Yarın sabahtan itibaren eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz. Her olanda hayır vardır. Demokrasi mücadelesi budur. (A.A)