Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi: Kur'an-ı Kerim'in yakılması İsrail'in İslam'a karşı savaşını gösteriyor

ABD'deki Müslüman sivil hakları ve savunuculuk grubu olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Siyonist askerlerin Gazze Şeridi'nde Kur'an-ı Kerim'i yakmalarını kınadı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi: Kur'an-ı Kerim'in yakılması İsrail'in İslam'a karşı savaşını gösteriyor

CAIR İcra Direktörü Nihad Avad, örgütün internet sitesinde yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim yakan ve camileri yıkan kişilerin küfür içerikli eylemleri ve kendilerini videoya çekmelerinin, İşgalci İsrail'in Filistinlilere karşı savaşının aynı zamanda İslam'a karşı bir savaş olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Avad, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini, Müslümanların dini kutsallarına yönelik saldırıları kınamaya ve Siyonist rejimin Gazze'deki katliam ve açlığa mahkûm etme kampanyasını sona erdirmesi için rejime silah transferini askıya almaya çağırdı.

Cuma günü yayınlanan görüntülerde, Siyonist İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beni Salih Camii'ne baskın düzenlediği ve ardından caminin içindeki Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yaktığı görülüyor.

Görüntülerde ayrıca İşgalci İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan en eski camilerden biri olan Han Yunus'taki Mescid-i Haram'ı havaya uçurduğu görülüyor.

Siyonist rejime karşı soykırım savaşının başlangıcından bu yana 609 cami tamamen yıkıldı ve 211 cami kısmen yıkıldı. Gazze'deki 14 asırlık "El-Ömeri Camii" de yıkıldı.

Aynı dönemde çok sayıda kilise de harabeye döndü.

Filistinliler ve dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar, işgalci Siyonist rejimin küfür dolu eylemlerini kınadı.