Malezya’da İslam Dünyası Kadınlar Zirvesi yapılacak

Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi önümüzdeki ay Kuala Lumpur Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenecek.

Malezya’da İslam Dünyası Kadınlar Zirvesi yapılacak

Thesun sitesinin haberine göre, Malezya Kadın, Aile ve Toplum Kalkınması Bakan Yardımcısı Dr Noraini Ahmad  bu etkinliğe farklı ülkelerden yaklaşık 5000 aktif, girişimci ve etkili kadının katılmasının beklendiğini ifade etti.

Dr Noraini Ahmad İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 57 ülkesinden katılımcıların bu zirveye “Gelecek neslin güçlü kadınları, kadın gücünün öncüsü” temasıyla katılacağını belirtti.

Bakan yardımcısı “Üç günlük zirve, Müslüman dünyasındaki kadınların fikir ve deneyimlerini paylaşmaları, ağlar kurmaları ve geleceğe yönelik ortak bir vizyon oluşturmaları için bir platform vazifesini yerine getirecek ” dedi.

2024 İslam Dünyası Kadınlar Zirvesi’nin de başkanlığını yapan Noraini, zirvenin Malezya Başbakan Yardımcısı Ahmed Zahid Hamidi tarafından açılmasının beklendiğini söyledi.

Şubat ayındaki ön lansman etkinliğinde konuşan Ahmed Zahid, zirve katılımcılarını kadın haklarını savunma ve her kadının gelişip dünyayı etkileyebileceği bir gelecek için birlikte çalışma fırsatını değerlendirmeye çağırdı.
Aynı zamanda Wanita UMNO başkanı olan Noraini, hareketin, Wanita UMNO liderliğinin her düzeyde yüzde 30’unun başarılı girişimciler, şirket şahsiyetleri ve akademisyenler de dahil olmak üzere profesyonel kadınlardan oluşmasını hedeflediğini söyledi.

Noraini, ekonomik alanda ise Wanita UMN’nun, şu anda 2,3 trilyon ABD doları (yaklaşık 10,06 trilyon ringit) değerinde olan ve 2025 yılına kadar 3,3 trilyon ABD dolarına ulaşması beklenen Malezya’nın helal sektöründeki liderliğinden tam anlamıyla yararlanması gerektiğini vurguladı.

Malezya’nın geçen yıl helal ürün ihracatının 54 milyar ringite ulaştığını söyledi.

UMNO Başkanı Ahmad Zahid, Wanita UMNO ve kendilerinin helal sektörde daha geniş kadın girişimcileri nasıl destekleyebileceğinin araştırılmasına yardımcı olmaları gerektiğini belirtti.

Son olarak “Bu zorluğu kabul ediyoruz ve Helal sertifikası alacak potansiyel girişimcileri belirlemek ve uygulamak için kurumlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşecek ve işbirliği yapacağız.” dedi.